SADETANSSI: Laihoilla hartioilla

SADETANSSI
Laihoilla hartioilla
Evidence

Sadetanssin Ei näillä leveyksillä -kappale on pyörinyt viime aikoina tehosoitossa yhdellä jos toisella radiokanavalla. Eikä ihme, sillä biisi iskee sekä tekstillään että soitollaan sopivan ärhäkästi supersuositun suomenkielisen raskaan rockin vanavedessä. Valitettavaa kuitenkin on, että Sadetanssin debyyttialbumilta ei löydy muita yhtä tehokkaita raitoja.

Viime vuosikymmenen puoliväliin saakka juurensa ulottava pääkaupunkilainen Sadetanssi vaikuttaa Laihoilla hartioilla -albumin valossa kiusallisesti väliinputoavalta yhtyeeltä. Bändissä on piirteitä nyt jo lähes ryöstöviljellystä Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus/ Kotiteollisuus -pohjaisesta jytinästä ja vielä enemmän perinteisestä suomirockista. Näiden sinänsä väljien tyylisuuntien välimaastossa soittaessaan Sadetanssi päätyy monityydyttämättömäksi bändiksi, jonka vakuuttamattomuutta vahvistaa laulusolistin persoonattomuus. Levyn hämmentävyyttä lisäävät vielä Kultainen lusikka -biisin "viihdesyntsat" ja Pasi on uskollinen -kappaleen otsikon ja lyriikan zencafémaisuus.

Sadetanssin debyytin on pääosin tuottanut Ultra Brasta ja Scandinavian Music Groupista tuttu Tommi Saarikivi, jonka työn professionaalisen siisti jälki korostaa levyn sisäänrakennettua hajuttomuutta ja värittömyyttä. Laihoilla hartioilla antaa kovasta yrittämisestä huolimatta vaikutelman todellisen intohimon puutteesta kärsivästä bändistä. Bändistä, joka kykenee osaamisella kätkemään toden teolla sytyttävän rockin soittamiseen pakottavan sisäisen palon.