Sleeping With Sirens kadotti viehätysvoimansa – Screamo-tulittajat unohtivat draaman ja aikuistuivat

Sleeping With Sirens
Gossip
Rise

Sleeping With Sirensin viides kokopitkä on esimerkki siitä, miten pienen emojärven iso kala on rockin valtameressä vain pelkkä sintti.

Kellin Quinn ja kumppanit starttasivat uransa vuoden 2010 With Ears To See And Eyes To Hearillä, joka onnistui screamo-tulituksella ja ällöromanttisilla sanoituksillaan osumaan emoyleisön sydämiin. Siinä missä bändin energia ja korvamadot hurmasivat silloin joskus, niin Gossipin popimpi linja jättää kylmäksi.

Sleeping With Sirens vuosimallia 2017 on musiikillinen vastine nuoruuden ystävälle, joka aikuistui, leikkasi hiuksensa ja meni oikeisiin töihin. Melodramaattisuus oli varsinkin alkuaikoina osa bändin viehätysvoimaa, ja kun draama on viety minimiin, on lopputulos tylsä.

Gossipin ainoa vaaran tuntu syntyy kuunnellessa levyä autossa. Floridalaisbändin viides tuotos nimittäin kasvattaa huomattavasti riskiä nukahtaa rattiin. Sleeping With Sirensia olisi helppo syyttää itsensä myymisestä mainstream-yleisöä tavoitellessaan, mutta vaikea uskoa, että näin väsynyt materiaali jaksaa kiinnostaa.