SUPERJOINT RITUAL: A Lethal Dose Of American Hatred

Arvio julkaistu Soundissa 08/2003.
Kirjoittanut: Nalle Österman.
Kun Pantera on vetäytynyt telakalle, on yhtyeen vokalisti Philip Anselmo pistänyt tuulemaan. Lukemattomien projektien jälkeen - joista tunnetuimpana Down - on Anselmo ilmoittanut keskittyvänsä täysipainoisesti Superjoint Ritualiin.

Arvio

SUPERJOINT RITUAL
A Lethal Dose Of American Hatred
MaYan

Kun Pantera on vetäytynyt telakalle, on yhtyeen vokalisti Philip Anselmo pistänyt tuulemaan. Lukemattomien projektien jälkeen – joista tunnetuimpana Down – on Anselmo ilmoittanut keskittyvänsä täysipainoisesti Superjoint Ritualiin.

Ensikuuntelun perusteella A Lethal Dose Of American Hatred ei vakuuttanut. Superjointin yhdistellessä hard corea, doomia, punkia, thrashia ja death metallia sekä grind corea sekavaksi kokonaisuudeksi, Anselmo ärjyy holtittomasti keuhkonsa pihalle ilman pienintäkään tietoa laulusovituksista. Ainakin Anselmolla tuntuu riittävän sanottavaa.

Useamman kuuntelukerran jälkeen Superjointin kaaosteoria alkaa löytää muotonsa ja palaset loksahtaa kohdalleen. A Lethal Dose Of American Hatredin sisältääkin ainekset olla musiikillisesti paras Anselmon levyttämä albumi sitten Panteran Far Beyond Drivenin. Superjointin ja Anselmon viha ei kuitenkaan osu täysin maaliinsa, sillä viimeistely ontuu. Ajoittain Anselmo kuulostaa turhankin paljon vanhalta juopolta, joka on tötsytellyt keuhkonsa pilalle. Välillä taas yhtye sortuu käyttämään turhankin kliseisiä, suorastaan naurettavia riffejä ja ratkaisuja.

Panteran hovituottaja Terry Date olisi todennäköisesti leiponut tästä erinomaisen albumin. 

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa