Levyarvio: The Odorants – Love Songs Never Die

Arvio julkaistu Soundissa 2/2024.
Kirjoittanut: Isla Mäkinen.

Arvio

The Odorants
Love Songs Never Die
Striped

Vuonna 1995 perustettu The Odorants julkaisi vuosituhannen vaihteessa usemmankin ep:n sekä vuosina 2003 ja 2007 täysimittaiset albumit ennen kuin löi hanskat tiskiin. Ainakin väliaikaisesti. Neljäntoista vuoden mittainen tauko päättyi vuonna 2021 julkaistulla albumilla When Tigers Used To Smoke. Nyt bändi vaikuttaisi olevan taas aktivoitumassa.
Levy alkaa varsin vahvasti nopeatempoisella kappaleella As Above So Below. Kaikki albumin kaksitoista kappaletta huokuvat 1990- ja 2000-luvun pop punkia. Levyn taustalla on selvästi vuosikymmenten osaaminen, tai ainakin ymmärrys siitä, mitä punkin ystävät haluavat kuulla. Kappaleet tuntuvat tosin pitkälti toistavan itseään ja ne sekoittuvat toisiinsa. Poikkeuksena on nostettava levyn keskivaiheen Funeral, joka erottuu selvästi edukseen.
Hyvän mielen levyksi ei albumia voi sanoa. Nimestään huolimatta Love Songs Never Die tulvii itsesääliä ja melankoliaa. Piristystä tuovat kappale transylvanialaisesta silppurista sekä loppupuoliskon Night Of The Living Dead, joka tuntuu kertovan jonkinlaisesta liskojen yöstä.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa