THEA GILMORE: Songs From The Gutter

THEA GILMORE
Songs From The Gutter
Flying Sparks

Vähän päälle parikymppinen Thea Gilmore kuuluu Britannian lahjakkaimpiin lauluntekijöihin, mutta jotenkin hän yhdistyy luontevimmin konstailemattomaan nykyamerikkalaiseen meininkiin. Juurevuutensa ja suoruutensa puolesta hän voisi olla Lucinda Williamsin kummityttö. Monipuolisuus, hulppea tuotteliaisuus ja ajan hermon paremmalla puolella kulkeminen viittaavat sielunsisaruuteen Ryan Adamsin kanssa.

Songs From The Gutter on levytetty neljän hengen rokkaavalla peruskokoonpanolla nopeasti ja kutakuinkin livenä. Ote on rento ja siinä määrin ronski, että Gilmoren laulu ja tarinat uhkaavat hetkittäin hautautua rymistelyyn. Avausraita Down To Nowhere lainaa riemukkaasti muodikkaan r&b:n tehokeinoja. Vähemmällä sähköllä toteutetut Mud On My Shoes ja Water To Sky onnistuvat kiitettävästi, samoin Dylanin I Dreamed I Saw St. Augustine. Jokainen laulu on vähintään mukiinmenevä, mutta kokonaisuus ei nouse välityötä kummemmaksi.

Songs FromThe Gutter kestää alle 40 minuuttia, mutta kylkiäisenä seuraa toinen mokoma sekalaisia nauhoituksia artistin uran alusta. Muutaman olisi voinut nostaa täydentämään varsinaista albumia, loput jättää autotallin nurkkaan.