Tift Merritt on varttunut americanan taitaja – Uusi levy syntyi nimekkäiden kumppanien kanssa

Tift Merritt
Stitch Of The World
Yep Roc

Tift Merritt on varttuneella iällä kohonnut yhdeksi kiinnostavimmista americanaa ja uudempaa kantria sulauttavista lauluntekijä-laulajattarista. Kuudennen studioalbuminsa Merritt kirjoitti eri puolilla Yhdysvaltoja suurten elämänmuutosten vanavedessä. Laulujen hiomis- ja tuotantovaiheet hoituivat Iron & Winesta tutun ja muutamalle raidalle ääneen päässeen ystävänsä Sam Beamin kanssa. Jo Traveling Alone -albumilla (2012) kuullut kitaristi Marc Ribot ja niinkään monen paikan pedal steelisti Eric Heywood ovat keskeisesti vastuussa Stitch Of The Worldin karheansuloisesta soinnista.

Rosoinen ja kiihkeän rockinen avaus Dusty Old Man tunnustaa Bonnie Raittin yhdeksi Tift Merrittin idoleista. Heartache Is An Uphill Climb yhdistää sydänsurut ja levyn biisien kirjoitusvaiheen vaellusharrastuksen, mikä avasi Merrittin silmät nousevalle kuulle ja luonnon salatulle yöelämälle. Love Soldiers On lupaa lopulta optimismin voittoa. Something Came Over Me hivelee kauneudellaan ja Wait For Men kitarat painavat lähes pahaenteisinä. Itse Stitch Of The World välittää melodiallaan ja sovituksellaan kaikuja vanhasta Englannista.

Upean levyn bonusraidaksi jäänyt Seasons Of The Sun myöntää myös Tom Waitsin lukeutuvan Tift Merrittin ihailemiin taiteilijoihin.