TURBONEGRO: Sexual Harassment

TURBONEGRO
Sexual Harassment
Universal

Ei tule äkkiseltään mieleen hölmömpää ideaa kuin Turbonegro ilman Hank von Helvetea. Niin Happy-Tomin luomus kuin Turbonegro onkin, näin uran ehtoopuolella olisi pidettävä kiinni kaikista mahdollisista uskottavuuden rippeistä. Solistin lisäksi väki on linjoilta kaikonnut muutenkin, bassotaitelija Happy-Tomin lisäksi vanhoja vakijäseniä on mukana enää syöpänsä selättänyt kitaristi Euroboy. Osa porukasta toimii ulkojäseninä ja muutenkin koko bändin toimintaperiaate vaikuttaa sekavalta. No, se ei Turbonegron tuntien ole uutinen.

Turbonegron jatkamisen kaikkien näiden vaiheiden jälkeen voi asettaa helposti kyseenalaiseksi, mutta Sexual Harassment ei ole pöllömpi levy. Uusi laulaja Tony Sylvester tekee kaikkensa kuulostakseen Hank von Helvetelta ja pönäkkä olemus näyttää sekin kovin tutulta. Tältä kantilta katsottuna Turbonegro voi jatkaa maailmanloppuun asti korvaten ongelmatapaukset aina uudella samannäköisellä jäsenellä.

Sexual Harassment ei suoranaisesti ole tarpeellinen levy, sillä sen pohjimmainen tarkoitus on pitää Turbo-kulttia yllä. Se on Retoxin (2007) tapaan suoraviivaista, aiemmat sinfoniset kokeilut hylännyttä peruskaahausta. Hello Darkness ja Tight Jeans, Loose Leash saavat takuuvarmasti Turbo-armeijan puimaan nyrkkiään ja kaikki elementit Euroboyn herkästi irtoavaa tilutusta myöten ovat tallella.

Luulen että bändille riittää sekin, että Sexual Harassment pesee Hankin turvalleen menneen Doctor Midnight & The Mercy Cult -projektin sata-nolla.