Ulos pikkuvelikompleksista – Minus The Bear onnistuu melkein paikkaamaan puutteensa

Minus The Bear
Voids
Suicide Squeeze

Seattlen Minus The Bear on elänyt saman seudun Modest Mousen ja Death Cab For Cutien sekä jäsentensä edellisten bändien Botchin ja These Arms Are Snakesin varjossa. Vaikka bändiä on taitavasti soitettujen mutkikkaiden kitarakuvioiden takia usein lokeroitu math rock -genreen, on sen musiikki aina ollut rytmisesti simppeliä ja helposti omaksuttavaa.

Ei Minus the Bearin kesy ja mielikuvitukseton indie rock taida ikinä tulla yltämään Modest Mousen tai These Arms Are Snakesin tasolle, mutta Voids on iso harppaus oikeaan suuntaan ja ulos pikkuvelikompleksista. Levy on edeltäjiään pelkistetympi ja tarkoituksenmukaisempi niin sävellyksellisesti kuin sovituksellisestikin. Se myös sisältää bändin tähän mennessä kaksi parasta biisiä; Call The Cops ja Robotic Heart.

Voidsin biiseissä on vastustamattomia koukkuja ja emotionaalista tarttumapintaa. Tällä levyllä Minus The Bear on kuin indie rockin Foo Fighters. Teknistä taitavuutta lukuunottamatta sillä ei ole mitään ihmeempää erikoislahjakkuutta, mutta bändi on tehnyt niin kovasti töitä, että melkein onnistuu paikkaamaan puutteensa. Voids kuulostaa hyvältä matkallaan toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.