VARIOUS ARTISTS: Burning London – The Clash Tribute

VARIOUS ARTISTS
Burning London - The Clash Tribute
Epic

Kun lähestulkoon pelkästään amerikkalaiset bändit tulkitsevat The Clashiä, niin pahojen aavistusten herääminen on ymmärrettävää. Ja kummastelu vain lisääntyy kun tribuutilla on liian vähän The Clashille ominaista atakkia ja aivan liikaa ska-beatiä ja Third Eye Blindin, Urgen, Mighty Mighty Bosstonesin ja 311n kaltaisia yliarvostettuja yhtyeitä. The Clash olisi ansainnut huomattavasti arvokkaamman kunnianosoituksen. Jos Burning London – The Clash Tribute olisi oikeudenkäynti, niin liian moni tulkinta johtaisi syytteeseen oikeuden halventamisesta.

No Doubtin Hateful yrittää lisätä kredibiliteettiään Billy Idolin taustalaulannalla. Should I Stay Or Should I Go? hukkuu biisinä Ice Cuben ja Mack 10n räppiin. Afghan Whigsin nimiin merkitty, mutta lähes Greg Dullin soolonumerona esittämä Lost In The Supermarket on luvattoman laimea heitto, vaikka rummuissa laiskotteleekin itse Topper Headon.

Tribuutin onnistuneimpia tulkintoja ovat Crackerin kantristi jolkutteleva White Riot, Silverchairin suoraviivainen London's Burning, Indigo Girlsin folkinen Clampdown ja Mobyn ja Heather Novan eteerinen Straight To Hell.

Unwritten Lawin, Pato Bantonin & Ranking Rogeriln ja Face To Facen Guns Of Brixton, Rock The Casbah ja Tommy Gun on jostain käsittämättömästä syystä piilotettu bonusraidoiksi ilman, että artistien nimiä on vaivauduttu mainitsemaan.