VARIOUS ARTISTS: Woodstock 99

VARIOUS ARTISTS
Woodstock 99
Epic

Tämän vuoden Woodstockista oli rauha ja rakkaus kaukana, joten eipä ihme, että tapahtumasta koostetun levyn sisäsivuilla annetaan tilaa seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi joutuneiden tukiorganisaatiolle.
Itse paketti, jonka kokoamiseen ei kauan aikaa tuhlattu, koostuu punaisesta ja sinisestä albumista, joista ensinmainitulta löytyy festivaalin metelöivämpi puoli (Korn, Kid Rock, Limp Bizkit), kun jälkimmäinen keskittyy aikuisemman maun miellyttämiseen (Jewel, Sheryl Crow, Elvis Costello). Sen suurempia yllätyksiä ei levykaksikko tarjoa, jos Metallican uskomattoman timmisti vedettyä Creeping Deathiä ja pettymykseksi luettavaa Everlastin hengettömästi läpi hölkättyä Endsiä ei sellaisiksi halua laskea. Kuriositeettipisteet kerää Creed Doors-cover Roadhouse Bluesilla, jolla bändiä terästää itse Robbie Krieger. Erityisesti ensimmäisen levyn ansioksi on luettava livekoosteelle harvinaisen onnistunut soundipolitiikka.
Paljon Woodstock ysiysiin on mahtunut silkkaa puppuakin, mutta kuten itse tapahtumakin, myös levy toimii enemmänkin ajankuvana kuin puhtaasti musiikillisena pakettina.