Väsynyt glam-legenda hukassa – L.A. Gunsin paluu kompastuu taitamattomuuteen

L.A. Guns
The Missing Peace
Frontiers

Glam rockin altavastaava L.A. Guns on uransa aikana uudelleenjärjestänyt miehitystään niin tiuhaan tahtiin, että on vaikeaa sanoa, voiko The Missing Peacea kutsua comeback-levyksi. Tietynlaista kotiinpaluun tuntua on kuitenkin ilmassa, sillä kyseessä on ensimmäinen kerta sitten Waking The Deadin (2002), kun yhtyeen alkuperäiskitaristi Tracii Guns ja luottosolisti Phil Lewis ovat mahtuneet samalle äänitteelle.

Valitettavasti tämä näennäinen momentum käytetään suurimmilta osin rapakossa sutimiseen: The Missing Peace on tuotannollisten tyylivirheiden ja puhkikuluneiden riffien rampauttama väsynyt viritelmä. Tracii Gunsin tuotantopöydällä syntynyt levy tarjoilee tahatonta lo-fi-rockia, jonka nuhjuista epätasaisuutta on vaikea laittaa muun kuin taitamattomuuden piikkiin.

Läpimädästä kokonaisuudesta ei kuitenkaan ole kyse. Esimerkiksi yhtyeen taipumattomuus nykypäivän musiikkitrendien edessä on ajoittain jopa ihailtavaa. Tämän luulisi ilahduttavan etenkin yhtyeen pitkän linjan faneja. Ehkäpä juuri he ovat valmiita katsomaan L.A. Gunsin virheitä läpi sormien – ovathan he sitä joutuneet tekemään jo usean vuoden ajan.