Ysäriemon yksi parhaimmista tekee onnistuneen comebackin – Quicksandin Interiors vaatii kuuntelua

Quicksand
Interiors
Epitaph

Quicksandin edellisestä levystä on ehtinyt kulua 22 vuotta. Siinä ajassa ovat loputkin emon rippeet karisseet bändin soundista. Uusi Interiors kuulostaa raskaalta ja modernin sliipatulta äänimaailmaltaan ja melodioiltaan hyvin paljon Failuren comeback-levyltä The Heart Is A Monsterilta (2015). Failuren eeppiseen 18 biisin levyyn verrattuna Quicksandin keskitempoinen 40 minuutin rocklevy vaikuttaa kuitenkin alkuun vähemmän kunnianhimoiselta.

Interiorsin biisit ovat silti ensivaikutelmaansa mielenkiintoisempia ja syvempiä. Nimensä mukaisesti levyyn pitää ensin päästä sisään ennen kuin siitä kannattaa alkaa muodostaa mielipidettä. Bändin parhaimpiin biiseihin lukeutuva Cosmonauts iskee heti ja saa kuuntelemaan levyä yhä uudestaan. Hiljalleen vähemmänkin melodiset kappaleet avautuvat ja levyn melankolia alkaa tuntua yhä kauniimmalta. Ironisesti levyn tunnelmaltaan painostavin biisi on nimeltään Feels Like A Weight Has Been Lifted. Interiorsilla mikään ei ole sitä miltä aluksi näyttää.

Interiors on hieno paluu, mutta ihan basisti Sergio Vegan toisen yhtyeen Deftonesin tasolle Quicksand ei kuitenkaan yllä, joten saa nähdä miten pitkäaikaiseksi yhtyeen comeback jää.