Maata laahaavia jalkoja ja maailmaa kiertäviä kulkureita – Parasta juuri nyt -soittolistalla tuoreita kappaleita kotoa ja ulkomailta

Henri Salonen

Ota soittariltamme haltuun Hulda Huiman, Demob Happyn, Elias Gouldin ja muiden uutuudet.

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Hulda Huima on toivottavasti jo tuttu nimi kotimaista indie-kenttää seuraavien tutkassa. Kokopitkillä albumeillaan Hulda Huima ja Hitaat sekunnit ja Hulda Huima ja Mustat kalsarit Hulda on noussut fanien kuulokkeiden ja kriitikkojen korvien ystäväksi. Nähtiinpä Huima kesäkuussa myös Provinssin Soundi-lavalla.

Hulda Huima julkaisi heinäkuun loppupuolella uudet Jalat laahaa tätä maata –sinkun, joka yhdistelee iskelmällistä kaihoa dramaattisiin maisemiin ja rouheisiin kitaroihin. Linnuille omistettu laulu on kuin kirjoitettu loppukesän pimeneviä iltoja silmällä pitäen.

Newcastlesta lähtöisin oleva Demob Happy vieraili tiistaina Suomessa Helsingin Kulttuuritalon lavalla kaverinaan Royal Blood. Uunituore Autoportrait-sinkku kulkee eteenpäin pysäyttämättömällä fuzzin voimalla ja sen kertosäkeen voi kuvitella jäävän elämään yhden jos toisenkin modernin rock-soundin ystävän korviin.

Elias Gould pukee odotetulla LP-debyyttilevyllään sanoiksi varmasti monien kaksikymmentäjotainvuotiaiden läpikäymiä tuntoja. Modernin popsoundin, indie-kitaroinnin ja singer-songwriter-tyylin välillä liikkuva Gould valottaa herkimpiä tuntojaan Kännis lattialla -biisissä, jonka tarinaan moni voi samaistua ehkäpä katkeransuloisen viikonloppuyön tunnit muistissaan.

Näiden tärppien lisäksi soittolistalle on sukellettu helmiä muun muassa White Reaperin rouhean Thin Lizzy -henkisestä rockista, Metzin noise-paahdosta, Wellu Rowaltzilta, metalcore-jyrä Of Mice & Meniltä sekä Koitoksen raskaasta kitaroinnista.

Tältä kuulostaa elokuun ensimmäinen Parasta juuri nyt -soittolista: