Melankoliaa ja muistelmia Juha Tapion malliin – lauantaisoittolista nro 36

25.10.2014 16:09

Soundin netin lauantaisoittolistasarjassa edetään tänään osaan numero 36. Eilen uuden kokoelmalevyn julkaissut Juha Tapio vie soittolistallaan melankolian ja muistelmien pariin.

Vuoden 2013 lopulla käynnistyneessä lauantaisoittolistasarjassa on kuultu tähän mennessä monenlaisia soittolistoja. Omat soittarinsa ovat tehneet muun muassa Don Huonojen Kalle Ahola, Gim Kordonin Aleksi Pahkala, Happoradion Aki TykkiJon Spencer Blues ExplosionNicole WillisOlavi UusivirtaIlkka MattilaKnipiYonaLauri ElorantaArto TuunelaIlari KiveläVille KelaKie von HertzenArtturi TairaTommy LindgrenLasse KurkiSuvi IsotaloTeemu Markkula sekä Jori Sjöroos.

Laita Juha Tapion kokoama soittolista alta soimaan ja lue laulajan perustelut biisivalintoihin listan alta.

Soittolistalta löytyy melankoliaa ja muistelmia varhaisilta vuosilta lokakuisen iltapäivän hiipuvaan valoon. Toisin kuin musiikkia esittäessäni, tykkään kuunnellessani näköjään kaivautua sisäänpäin. Biisit ovat listalla mieleentulomielessä.”

 

Johnny Cash − Further On Up The Road

Bruce Lee vs. Chuck Norris -henkinen supersankareiden kohtaaminen. Springsteenin biisi, josta Cash tekee viime töikseen Biisin.”

 

Emmylou Harris − Where Will I Be

Avausraita albumilta, joka kuuluu niihin joihin ei voi kyllästyä.

”Further On Up The Road on Bruce Lee vs. Chuck Norris -henkinen supersankareiden kohtaaminen.”                                                                   – Juha Tapio

 

Tracy Chapman − Fast Car

Tähän pätevät samat sanat kuin edelliseen, paitsi että tämä ei ole levyn avausbiisi.

 

Kiss − Lick It Up

En muista yhtään, miten biisi menee, mutta muistan ala-asteen pihan ja välitunnin, kun kavereitten kanssa tajuttiin mistä tässä lauletaan. Kesyähän tämä on nykynytkyttäjien teksteihin verrattuna, mutta ei se silloin siltä tuntunut.

 

Damien Rice − Amie

Damienin esikoislevyltä, jolta voisi Harrisin ja Chapmanin albumien tavoin poimia esiin minkä biisin vaan. Tämä on parhaimmillaan aamuneljältä, keikan jälkeen hikisessä paidassa, kädet auton ratissa jossain Jyväskylän ja Hartolan välillä. Jos ei väsytä liikaa.

 

Tom Petty & The Heartbreakers − Into The Great Wide Open

Muiden kannatettavien ominaisuuksiensa lisäksi Tom Petty & The Heartbreakers on mitä muhevinta juoksumusiikkia. Their A&R man said I don’t hear a single -kohdassa tulee huomaamattaan kiristäneeksi vauhtia.

”Gunut on gunuja. Dumari on dumari.”                                                                         – Juha Tapio

 

Tuomari Nurmio − Älä itke Iines

Gunut on gunuja. Dumari on dumari.

 

Helloween − Eagle Fly Free

Ja koko Keeper Of The Seven Keys -setti. Joskus palaaminen sellaiseen, mistä on aikoinaan tykännyt, on palkitsevaa, joskus ei.

 

Edu Kettunen − Taivaansininen BMW

Edu tekee parhaat lauluntekstit tässä maassa. Yhden biisin valitseminen on vääryys, tuotanto kun on väkevän tasavahvaa. Ehkä liiankin.

”Kyllä muuten harjoiteltiin Wasted Yearsin kitarateemaa. Nailonkielisellä akkarilla. Dion biisit jo osattiin.”                                                      – Juha Tapio

 

Iron Maiden − Wasted Years

”Kyllä muuten harjoiteltiin tätä kitarateemaa. Nailonkielisellä akkarilla. Dion biisit jo osattiin.

 

The Beatles − Eleanor Rigby

En ole oikeastaan ikinä Beatlesia aktiivisesti kuunnellut, mutta kun sain todistaa McCartneyn vetävän tätä edelleen poikamaisen heleästi livenä, niin kyllähän se historiallisen hienolta tuntui.” (Toim. huom.: The Beatlesia ei löydy Spotifyn syövereistä, joten listalla kuullaan Paul McCartneyn liveversio)

 

Bamperos − Tule kanssani kylpyyn

”Legendaarisin biisi eli Bamperoksen Tule kanssani kylpyyn melkein unohtui. Se soi pikkulapsena radiossa solkenaan, ja päässä vieläkin.”


Juha Tapio julkaisi eilen Sitkeä sydän – suurimmat hitit -kokoelmalevyn. Kahdeksantoista kappaletta sisältävältä albumilta löytyy laulajan tuotannon keskeisten kappaleiden lisäksi kaksi uutta laulua, joista toinen on Anna Puun kanssa äänitetty duetto Planeetat, enkelit ja kuu.

(Kuva: AJ Saarela)

Lisää luettavaa