22-Pistepirkko sai uuden levyn äänitykset valmiiksi – Asko Keränen kertoi Soundille, mitä on luvassa

22-Pistepirkko.
Piikkikasvi Agency

Yhtye julkaisee uuden kokopitkän 11 vuoden tauon jälkeen.

22-Pistepirkko ilmoitti sosiaalisessa mediassa saaneensa uuden albuminsa äänitykset valmiiksi. Edellisestä kokopitkästä onkin ehtinyt vierähtää jo tovi, sillä Lime Green DeLorean ilmestyi vuonna 2011.

– Aloitimme Lime Green DeLoreanin seuraajan valmistelemisen jo vuosia ja vuosia sitten, ja tuolloin työskentelimme Yarin (Jari Knuutinen) kanssa. Tämä levytysprojekti jäi lopulta kesken, mutta se ei ollut Yarin syy. Me olimme tuolloin yhtyeenä liian väsyneitä ja riitaisia, eikä työskentelystä tullut lopulta mitään, basisti, kosketinsoittaja ja laulaja Asko Keränen kertoo puolestaan Soundille.

Syksyllä 2019 keikoille palannut yhtye alkoi pandemian iskettyä käyttää yllättäen ilmaantunutta aikaansa kuten monet muut eli uutta materiaalia kirjoittaen. Sitä syntyikin runsaasti.

– Lopulta alustavia biisejä oli valtavasti, varmaankin yli sata. Valitsimme niistä osuvimmat yhteistyökumppaneiden (Harri Kerko ja Jarkko Viinamäki) kanssa ja otimme mukaan myös Yari-sessioiden parhaita paloja. Tuleva materiaali on nyt saatu nauhoitettua, ja seuraavaksi on vuorossa miksaus, Keränen toteaa.

– Orkesterin perusta ei ole juuri muuttunut vuosien saatossa, ja biisit kuulostavat edelleen 22-Pistepirkolta. Vaihtelevuutta on kuitenkin mukana reilusti, ja biisit etenevät hyvinkin elektronisista maailmoista akustispohjaiseen tunnelmointeihin.

Tarkka julkaisuajankohta ei ole vielä tiedossa, mutta Keräsen mukaan levyn täytyy ilmestyä kuluvan vuoden aikana, onhan 2022 varsin osuva ajankohta.

– Huomautettakoon samalla, että yhtyeen nelikymppiset jäivät vaille huomiota vuonna 2020, joten juhlitaan sitten 42 vuoden mittaista taivalta. Sekin sopii meille hyvin! Keränen lisää.

Keräsen kommentit löytyvät vuoden ensimmäisestä Soundi-lehdestä, joka ilmestyy 28.1.

2022 PistePirkko we did itrecordings 4 the album done.🏁✨

Julkaissut 22-Pistepirkko Torstaina 20. tammikuuta 2022