40 vuotta Metallicaa! Heavyjätin juhlakeikat nähdään ilmaisena nettistriiminä myös Suomessa

Larry Marano / Shutterstock / AOP

Vuonna 1981 kävi sellainen homma, että kaverukset James Hetfield ja Lars Ulrich perustivat yhtyeen nimeltä Metallica. Tänä vuonna bändi on siis varttunut keski-ikäiseksi, ja tätä juhlistetaan vuoden päätteeksi muutamalla erikoiskeikalla orkesterin kotikonnuilla San Franciscossa. Nyt kantautuu sellaisia ilahduttavia tietoja, etteivät konsertit jää vain amerikkalaisten iloksi, vaan ne lähetetään suorana nettistriiminä kaikkien muidenkin katsottavaksi. Ja vieläpä ilmaiseksi!

Bändi soittaa juhlakeikkansa San Franciscon Chase Centerissä 17. ja 19. joulukuuta. Esitysten striimauspuoli toeutetaan yhteistyössä Amazonin kanssa, ja keikat voi nähdä livenä Amazon Musicissa, Amazon Musicin Twitch-kanavalla sekä Prime Videossa. Konsertit jäävät myös tallenteina katsottavaksi Amazonin The Coda Collection -palveluun.

Jos haluat seurata keikkoja suorana lähetyksenä, tämä vaatii Suomessa hieman aamuvirkkuutta. Esitykset nimittäin soitetaan Suomen ajassa 18.12. aamulla kello 7 sekä 20.12. samaan aikaan. Sitten vain odottelemaan, mitä kaikkea spesiaalia bändi on spektaakkeleihin keksinyt – nähtäisiinkö vaikka Jason Newsted vierailemassa basson varressa?