48 syytettä, 14 pidätettyä, murtuneita luita, irtosormia… – Countryfestareilla lähti mopo pahemman kerran käsistä

24.6.2021 21:32

16.-20. kesäkuuta Kentuckyssä järjestetty Redneck Rave -festivaali on ylittänyt kansainvälisen uutiskynnyksen. ”Amerikan villeimpänä ja hulluimpana countryjuhlana” mainostettu tapahtuma järjestettiin Blue Holler Offroad Parkissa, Edmonsonin piirikunnassa ja keräsi paikan päälle lähteestä riippuen 7 000-21 000 ihmistä.

Countryräppäri Justin Timen järjestämillä kekkereillä lupailtiin kansalle ”mutaa, musiikkia ja sekasortoa”. Varsinkin viimeksi mainitun kohdan osalta puheet eivät todellakaan jääneet katteettomiksi.

”Ensimmäisestä paikalle tulleesta ajoneuvosta löytyi metamfetamiinia, marihuanaa ja avattu alkoholisäiliö”, Edmonsonin sheriffi Shane Doyle kertoo The Lexington Herald Leaderille. ”Lisäksi toisella matkustajalla oli kaksi hakua päällä. Tuumimme, että ’Noh, tämä ei lupaa hyvää viikonlopulle.”

Siinä Doyle oli totisesti oikessa.

Kaksi (todennäköisesti entistä) ystävystä riitautui humalassa sillä seurauksella, että toinen miehistä viilsi kaverinsa kurkun auki. Urhi kaikeksi onneksi selviytyi, mutta tekijä on edelleen karkuteillä.

Toisaalla tukki lävisti maastoauton kuljettajan vatsanseudun ja mies jouduttiin kyyditsemään sairaalaan puun rungon osa edelleen paikoillaan.

Toisen miehen sormi puolestaan murskaantui, kun hänen tunkin päässä keikkunut ajoneuvonsa putosi sen päälle.

”Hän ei menettänyt koko sormea, mutta osan toisesta”, Doyle tarkentaa.

Näiden lisäksi tapahtumassa riitti ruhjeita, sijoiltaan menneitä sormia, murtuneita luita, muita henkilövahinkoja sekä pahoinpitelyitä.

Kaikkiaan festivaaliin aikana nostettiin yli 30 huumeisiin ja alkoholiin liittyvää syytettä. 48 ihmistä sai rikossyytteen ja 14 pidätettiin suoraan paikan päällä.

Seuraava Redneck Rave on tarkoitus järjestää lokakuussa.

Lisää luettavaa