80-lukua parodioivan Steel Pantherin kitaraefektille antama nimi nostatti somemyrskyn, addressi vireillä

1980-luvun hard rock -skeneä parodioivan Steel Pantherin kitaristi Satchelin tanskalaiselle TC Electronicin Flashback Delay -kaikupedaalille suunnittelema Toneprint-asetus on aiheuttanut runsaasti kritiikkiä. Seksistiseksi kutsuttua Pussy Melter -nimeä kantavaa asetusta kuvaillaan sivustolla muun muassa seuraavasti: ”Kun tapasimme Steel Pantherin niin kovin vaatimattoman kitaristin, hänellä oli vain yksi ehto: soundin tulisi olla yhtä märkä kuin eturivin naistenkin”.

Yhdysvaltalainen kitaristi Jessica Fennelly on perustanut addressin, jossa TC Electronicia vaaditaan poistamaan asetus valikoimistaan – ja ilmeisesti se on myös toiminut, sillä Pussy Melterin sivua ei vaikuttaisi enää yhtiön verkkosivuilta löytyvän.

Calgarylainen vaihtoehtorock-ryhmä Braids kummasteli Twitterissä, ”Mikä v*tun vuosi nyt oikein on?”, ja kehotti seuraajiaan allekirjoittamaan addressin. ”Naiskitaristina ja naisena ylipäätään olen todella pettynyt.” Michelle Zaunerin luotsaama Japanese Breakfast komppasi toteamalla ”Tämä on vitun kuvottavaa.”