80 miljoonaa striimiä, palkkio 11 euroa – ”Saan sillä ravintolassa hyvän voileivän”, tuumaa Weird Al Yankovic

1.12.2023 09:56

On taas se aika vuodesta, kun ihmiset jakavat sosiaalisessa mediassa Spotifyn suosikkilistojaan. Onhan se mielenkiintoista kuulla, mitä artisteja ketkäkin kaverit ovat vuoden aikana luukuttaneet, mutta samalla sopii muistaa, että artisteilla riittää sanomista nykymaailman musiikkikulutuksen tulonjaosta. Spotify-tulot kun herättävät aina vain keskustelua.

Asian nostaa esille nyt Weird Al Yankovic. Huumoriartisti julkaisi Instagramissa hirtehisen videon, jolla hän kiittää kuulijoita kaikista kuunteluista ja kertoo, paljonko striimit toivat hänelle maallista mammonaa. Laskutoimitus on aika lohduton.

”Ymmärtääkseni sain tänä vuonna yli 80 miljoonaa striimiä Spotifyssa. Siispä jos lasken oikein, ansaitsin 12 dollaria”, Yankovic kertoo. Vanhan mantereen valuuttaan muunnettuna tämä tekee sellaiset 11 euroa.

Summalle löytyy kyllä käyttöä, Yankovic vakuuttaa. ”Se on tarpeeksi, että saan sillä ravintolassa hyvän voileivän”, laulaja ilakoi. Vielä kun olisi tullut parikymmentä miljoonaa striimiä lisää, olisi kaveri varmaan saanut vielä tuoremehun päälle!

Mikäli Yankovicin laskelmat pitävät paikkansa, nousee mieleen jälleen kerran kysymys: mikäs tässä kokonaisuudessa on pielessä, ja mitä sille voisi tehdä? Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia. Katso alkuperäinen video alta:

Lisää luettavaa