Adele jatkaa ennätystehtailua albumilistoilla – Ylitti aiemmin Carole Kingin nimissä olleen meriitin

7.4.2017 11:52

Adelen tuorein albumi 25 rikkoi lukuisia myyntiennätyksiä ilmestyessään marraskuussa 2015. Myös laulajan edellinen pitkäsoitto 21 (2011) oli menestys, jonka suosio ei ole hiipumaan päin.

21 on nimittäin pysynyt julkaisustaan saakka viikottain päivittyvällä Billboard 200 -listalla eli nyt jo 319 viikkoa, joista 24 ensimmäistä ykkössijalla. Adelesta on tullut näin eniten listaviikkoja albumillaan saanut naisartisti, ohittaen edellisen ennätyksenhaltijan Carole Kingin Tapestry-levyn yhdellä viikolla.

Adelen 21 ei ole myöskään kovin kaukana kymmenen kauimmin Billboardin listalla aikaa viettäneiden levyjen joukosta, sillä perää pitävällä The Phanton of the Opera: Highlights -albumilla on tilillään 331 listaviikkoa. Jos Adelen tahti siis pysyy samana, pääsee 21 Oopperan kummituksen ohi ja top kymppiin kesän aikana.

Viiden parhaan joukkoon onkin sitten hieman enemmän matkaa. Vuodesta 1956 tilastoitujen listaviikkojen ennätystä pitää suvereenisti hallussaan Pink Floyd, jonka Dark Side of the Moon on ollut albumilistoilla yhteensä 927 viikkoa. Toiseksi eniten listaviikkoja on Johnny Mathisin kokoelmalevyllä (490 viikkoa) ja kolmanneksi eniten My Fair Lady -musikaalin soundtrackilla (480).

Lisää luettavaa