Aerosmith löi hanskat tiskiin tämän vuoden osalta – yhtyeen Euroopan-kiertue siirtyy ensi vuoteen

EPA-EFE / Nils Meilvang / AOP

Kauhean vuoden 2020 jälkeen alettiin haaveilla, josko tänä vuonna pääsisi musiikkiala taas jaloilleen ja bändit kiertämään. Suotuisiakin merkkejä on näkynyt ilmassa rokotusten myötä, mutta ei tämä nyt ihan ruusuilla tanssien etene, kun virusmuunnokset ovat mutkistaneet pandemiaa entisestään. Sekamelskan keskellä Aerosmith teki omat johtopäätöksensä ja veti Euroopan-kiertueeltaan töpselin seinästä. Aiheesta kerrotaan bändin verkkosivuilla.

”Vallitsevan tilanteen ja faniemme turvallisuuden vuoksi vuoden 2021 Euroopan-kiertue on siirretty vuoteen 2022”, yhtye kirjoittaa. Uudet keikkapäivät luvataan julkistaa tässä ennen pitkää. Kiertueen oli tarkoitus alkaa 1.6. Portugalista ja päättyä heinäkuun puolivälissä Puolaan. Suomeen asti bändi ei ollut saapumassa.

Aerosmithin ikäiselle bändille tämä lienee siksikin harmillista, etteivät sen jäsenet ole mitään nuoria poikia enää. Steven Tyler on jo 72-vuotias, eikä tuossa elämänvaiheessa voi olettaa, että tehokasta peliaikaa olisi loputtomiin. No, ehtivätpähän muusikot viettää lastenlastenkin kanssa vähän enemmän aikaa.