Alexi Laiho kertoi kansainväliselle medialle tulevasta CoB-levystä – mukana Bodom-järven murhia käsitteleviä kappaleita

1.6.2018 10:32

Children of Bodom työstää jo seuraavaa levyään, ja Metal Hammer nappasi Alexi Laihon kertomaan aiheesta hivenen tarkemmin. Lehden haastattelussa Laiho sanoo, että tulevalla albumilla on kaikenlainen progeilu jätetty unholaan.

”Ainakin sen voin sanoa – ja tämä on fakta eikä mikään mielipidekysymys –, että levy on kappalerakenteiltaan paljon aiempaa suoraviivaisempi. I Worship Chaos oli sekin aika suorasukainen, mutta tässä uudessa on enemmän rock’n’roll-vibaa. Onhan se edelleen metallia ja synkkää ja sellaista, mutta samalla se on enemmän rock’n’rollia”, Laiho kuvailee.

”Meillä oli tavallista enemmän aikaa työstää kappaleiden sovituksia. Tavallisesti siitä seuraa, että bändi alkaa kikkailla biisien rakenteilla, mutta me sen sijaan vain leikkasimme turhia osia pois ja riisuimme kappaleita entisestään.”

Mitä levyn sanoituksiin tulee, Laiho kertoo osan teksteistä olevan jo valmiita. Kitaristin mukaan aiheet ovat vanhoja tuttuja.

”Minulla on helvetisti ideoita, ja jotkut lyriikat on jo kirjoitettu. Ei siellä ole mitään älyttömän hullua, siis ei mitään tavallisesta poikkeavaa”, Laiho kertoo.

”Tein kaksi kappaletta, jotka liittyvät Bodom-järven murhatapaukseen. Niissä on sellaista kauhuelokuvamaista King Diamond -tunnelmaa, mutta muuten sanoitukset ovat lähinnä tapani päästää paineita ja purkaa kiukkua.”

Bodomin toistaiseksi nimeämätön kymmenes studioalbumi julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Lisää luettavaa