Alice Cooperista on vain ajan kysymys, milloin hänestä tehdään elämäkertaelokuva – Sopiva näyttelijäkin on jo mielessä

Alice Cooper, Qstock 2017

"Alice Cooperin tarinassa on paljon hienoja käänteitä", kauhurokkari tuumaa.

Aika on tällä hetkellä erittäin suotuisa muusikoista ja yhtyeistä kertoville elämäkertaelokuville. Freddie Mercuryn tarinan kertova Bohemian Rhapsody on rikkonut kassatuloennätyksiä ja napannut peräti viisi Oscar-ehdokkuutta ja tuloillaan on vielä Elton Johnista kertova Rocketman ja Mötley Crüe -leffa The Dirt saapuu piakkoin Netflixiin. Työn alla on ainakin myös David Bowie -elokuva Stardust.

Kauhurokin kummisetä Alice Cooper tuumaa tuoreessa NME-lehden haastattelussa, että on vain ajan kysymys, milloin hänen tarinansa siirretään valkokankaalle. Cooperin mukaan hänen uransa ja elämänsä kun antaa aineksia moneen erilaiseen lähtö- ja näkökulmaan, joita ei tähän saakka ole muusikkoelämäkerroissa.

”Alice Cooperin tarinassa on paljon hienoja käänteitä. Olimme bändi, josta kukaan ei pitänyt. Bändi, jolla ei ollut mitään mahdollisuuksia selvitä. Mutta me emme ainoastaan selvinneet, vaan teemme tätä vielä 50 vuotta myöhemminkin ja mielestäni show’mme on nyt parempi kuin silloin. Mutta se fakta, että olimme kaikkien aikojen suurin altavastaava, joka löi läpi tässä bisneksessä ja jatkaa edelleen – jo se tarina on uskomaton”, Cooper pohtii.

”Tai se tosiasia, että vaimoni [Sheryl Goddard] ja minä olemme olleet naimissa 43 vuotta; sitä ei rock ’n’ rollissa tapahdu. Tarinassa on niin monia eri aspekteja – alkoholismin ja huumeriippuvuuden selättäminen, yhteyteni Hollywood Vampiresiin, siis Harry Nilssoniin ja kavereihin. Siitä saisi hienon elokuvan.”

Kenet Alice Cooper sitten näkisi esittämässä itseään?

”No, olen sanonut Johnny Deppille, että hän olisi mahtava, jos olisi vain hieman komeampi”, Cooper nauraa.