Ankeita uutisia festivaalikentältä: Järvenpään Puistoblues peruuntuu tämänkin vuoden osalta

31.3.2021 11:21

Surullisia uutisia kantautuu tapahtumapuolelta: kesäkuun lopulle suunniteltu Järvenpään Puistoblues peruuntuu. Puistobluesia järjestävä yhdistys, Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry, tiedottaa tehneensä asiasta päätöksen myöhään tiistai-iltana.

Yhdistys korostaa, että ratkaisu oli välttämätön sekä tapahtuman turvallisuuden että talouden näkökulmasta. Viranomaisten tapahtumia koskevat rajoitukset ovat tämän hetken tietojen mukaan voimassa Puistobluesin tapahtumaviikkoon saakka, eikä vielä ole turvallista olettaa, että rajoituksia olisi mahdollista purkaa heinäkuussakaan.

Puistoblues-organisaatio kertoo tiedotteessa käyneensä pitkään läpi erilaisia vaihtoehtoja festivaalin järjestämiseksi. Mahdollisuudet massatapahtuman koronaturvalliseen toteuttamiseen ovat kuitenkin heikot.

”Nyt, kun korona-aika kurittaa monia musiikkitapahtumia, heitän pallon Yleisradiolle, jonka arkistoissa on suuri määrä festivaalitaltiointeja myös Puistobluesista vuosien varrelta. Yleisö kaipaa livemusiikkia, jota ei tänäkään kesänä voida täysipainoisesti esittää. YLE voisikin perustaa suuren luokan virtuaalifestarit ja näyttää kesän aikana entistäkin enemmän taltiointeja menneiltä vuosilta niin Puistobluesista kuin muistakin tapahtumista”, Puistobluesin festivaalijohtaja Miikka Porkka kirjoittaa.

Tälle kesälle ostetut liput on mahdollista palauttaa. Vuosien 2020 ja 2021 Puistoblues-festivaaleille ostetut liput käyvät kuitenkin myös ensi vuoden tapahtumaan.

Lisää luettavaa