Apina pistää matalavireiset pillit pussiin – Sakaran nu metal -toivo jää tauolle

Sakara Recordsin talliin kuuluva Apina-orkesteri jää määrittelemättömän mittaiselle tauolle, tiedottaa bändi Facebook-sivuillaan. Kysyimme bändin laulaja-MC Henri "Pessi" Pesoselta mitkä fiilikset jäivät seitsemän vuoden matkasta ja millä tunnelmilla bändi jää tauolle.

https://www.youtube.com/watch?v=w_nD2BvCf2c

Apina perustettiin vuonna 2010 ja bändi ehti julkaista kaksi täyspitkää levyä, Infektikon (2015) ja Iiriksen (2017), sekä pienempiä omakustanteita. Infektikon julkasemisen aikoihin bändi pääsi pomppimaan aina Soundin kansikuvassa asti ja Iiris keräsikin kehuja Henri Eerolan arvostelussa neljän tähden edestä.

Millä tunnelmilla bändi jää tauolle? Oliko ajatus mielessä jo pitkään vai tuliko päätös nopeasti?

Pessi: Positiivisen haikeilla tunnelmilla. Päätös on tehty jo aikaisemmin ja tuotiin se nyt julki, kun saatiin viimiset keikat sovittua.

Mikä on jäänyt parhaiten mieleen bändin seitsemän vuoden uran ajalta?

P: Mieleen on jäänyt uskomaton matka, jossa sai kohdata koko ajan jotain uutta. Yksittäisiä hetkiä on vaikeaa nostaa esille, koska niitä on niin paljon.

Mitä ajatuksia Apinan kaksi julkaistua levyä herättävät nyt tauolle jäätäessä?

P: Positiivisia ajatuksia. Julkaistulle materiaalille on aina tallentunut viimeisen pisaraan asti juuri se mihin musiikillisesti kulloinkin on pystytty. Toki ensimmäiset Myspace-demot nostattavat ujoa punaa ainakin sanoittajan poskille nyt kuunneltaessa, mutta se on elämää!

Mitä suunnitelmia Apinan tyypeillä on jatkon kannalta? Jatketaanko musan tekoa, mutta vain eri osoitteissa?

P: Luulen, että kaikki tulevat jatkamaan musiikin parissa tavalla tai toisella. Itse tulen julkaisemaan musaa tulevaisuudessa, kun aika on oikea.

Vielä ennen pillien laittamista pussiin Apina nähdään keikalla kahdesti, joista ensimmäinen nähdään Tampereen Lost In Musicissa jo kuluvan viikon aikana. Lisätietoa keikoista löydät bändin Facebook-päivityksestä.

APINA JÄÄ TAUOLLE – VIIMEISET KEIKAT TAMPEREELLA JA OULUSSAApina jää ennalta määrittelemättömän pituiselle tauolle….

Julkaissut Apina Tiistaina 3. lokakuuta 2017