Arvon musiikkiyleisö: kun mietitte hyvää salasanaa nettipalveluihin, välttäkää ainakin näitä

Travis Barker, Blink-182
AOP

Tämähän on mielenkiintoinen listaus. Brittiläinen National Cyber Security Centre julkaisi listan salasanoista, jotka ovat yleisimmin hakkeroitujen tunnusten listalla. Pohjana tutkimukselle on käytetty ainain Have I Been Pwned -sivustoa. Mukana on listaus myös siitä, mitkä bändien tai artistien nimet ovat listalla yleisimpiä, joten mikäli kuulut siihen ihmisryhmään, joka merkitsee salasanakseen jonkun populaarimusiikkivaikutteisen kehitelmän, vältä ainakin näitä.

Kaikkein yleisimmin hakkeroitu musiikkisalasana on tutkimuksen mukaan Blink-182, mikä on sinänsä ihan loogista, kun siinä on sopivasti kirjaimia ja numeroita. Samalla tavalla ymmärrettävä on kakkossijalle noussut 50 Cent. Seuraavat kolme sijaa kuuluvat sitten muuten vain kuuluisille nimille: kolmosena listalla on Eminem, neljäntenä Metallica ja viidentenä Slipknot. Blink-182 oli listalla 285 706 kertaa, Slipknot 140 833 kertaa.

Entä mikä on sitten se kaikkein yleisin hakkeroitu salasana? Sehän on se vanha pahalainen, mistä tietoturva-alan ammattilaiset ovat varoitelleet kautta historian, eli ”123456”. Numerolitania on ollut käytössä 23,2 miljoonalla hakkeroidulla tilillä. Hyvänä kakkosena tulee ”123456789”. Lopettakaa nyt hyvät ihmiset ainakin noiden käyttäminen.