Arvovaltainen pitkän linjan musiikkiverkkomedia sulautetaan osaksi miestenlehteä – Jopa puolet työntekijöistä irtisanottu, kertovat lähteet

Pitchfork yhdistyy GQ:n kanssa.
18.1.2024 12:04

Musiikkimediamaailmasta kantautuu perin juurin ikäviä uutisia. Vuonna 1996 perustettu maineikas ja arvovaltainen musiikkiverkkomedia Pitchfork sulautetaan osaksi miesten aikakauslehti GQ:ta, minkä johdosta iso osa Pitchforkin tekijöistä on irtisanottu tehtävistään, uutisoi The Quietus. Tarkkaa tietoa irtisanottujen määrästä ei ole, mutta epävirallisten tietojen mukaan jopa puolet tekijöistä on saanut lähteä.

Organisaatiomuutos tuli ilmi julkisuuteen vuotaneesta firman sisäisestä sähköpostista, jonka on lähettänyt Pitchforkin vuonna 2015 ostaneen ja GQ:n julkaisijana vuodesta 1979 toimineen Condé Nast -mediayhtiön sisältövastaava. Jotkut Pitchforkin entiset työntekijät ovat myös kertoneet irtisanomisista sosiaalisessa mediassa – syystäkin varsin happamaan ja katkeraan sävyyn.

”Olen kuvaillut työtäni Pitchforkissa kuin tivolin maailmanpyöräksi sulkemisaikaan ja että he vain odottavat hetkeä, jolloin saavat tempaistua minut pois. Lähes kahdeksan vuoden jälkeen joukkoirtisanomiset osuivat kohdalleni. Mukavaa, että saimme viettää sen ajan yrittämällä tehdä lehdestä vähemmän äijämäisen paikan vain tullakseen lopulta osaksi GQ:ta”, kirjoittaa muun muassa entinen erikoisartikkelitoimittaja Jill Maples X:ssä eli entisessä Twitterissä.

Myös Pitchforkin perustaja Ryan Schreiber kommentoi X:ssä olevansa ratkaisuun hyvin pettynyt.

”Olen todella surullinen siitä, että Condé Nast on valinnut rakentaa Pitchforkin uudelleen ja irtisanonut niin monia työntekijöitä, joista osa on ollut vuosia ja jopa vuosikymmeniä tärkeässä roolissa lehden pyörittämisessä. Rakkautta ja kaikkea hyvää teille, joita asia koskee”, Schreiber kirjoittaa.

Lisää luettavaa