Aseita, viinaa ja avunpyyntö poliisille – Elviksen ja Jerry Lee Lewisin viimeinen tapaaminen ei mennyt putkeen

4.3.2019 10:29

Tässäpä taas värikäs tarina rock’n’rollin ihmeellisestä maailmasta. Ultimate Classic Rock julkaisi kattavan selonteon siitä, mitä tapahtui 23. marraskuuta 1976, kun Elvis Presleyn kotikartanosta Gracelandista soitettiin hätäpuhelu poliisille. Kartanon porteilla riehui humalainen, aseistautunut mies – joka ei ollut kukaan muu kuin Elviksen kollega Jerry Lee Lewis.

Tarina kertoo, että Lewis olisi pyrkinyt vuoden 1976 marraskuussa parikin kertaa Elviksen puheille. Ensimmäisellä kerralla Lewis ilmaantui Gracelandin porteille, mutta portinvartija ilmoitti tälle, että talon isäntä oli nukkumassa. Lewis kiitti kohteliaasti tiedosta ja ajoi pois – tosin myöhemmin samana iltana rockveteraani ilmeisesti kolaroi autonsa humalaspäissään, mutta se on sitten toinen tarina.

Toisella kerralla tilanne oli sitten uhkaavampi. Päihtynyt Lewis hurautti paikalle uutuuttaan säihkyvä pistooli kojelaudalla ja käyttäytyi huomattavan aggressiivisesti. Laulaja komensi kirosanojen saattelemana vartijaa kutsumaan Elviksen portille. Vartija soittikin Elvikselle, joka säikähtäneenä käski saman tien kutsumaan poliisit paikalle.

”En halua puhua sille hullulle”, pelästynyt Elvis sanoi. Kun vartija kertoi soittaneensa jo viranomaisille, Presley jatkoi: ”Hyvä. Kun ne saapuvat, sano niille että pistävät sen tyypin selliin ja heittävän avaimen pois, ok?”

Lewis pidätettiinkin ladatun aseen hallussapidosta, mutta syystä tai toisesta juttu ei edennyt sen pitemmälle. Kenties rock’n’roll-veteraanin riehumista katsotaan hövelimmin läpi sormien kuin tavallisen tallaajan kohdalla. Koko jutun voi lukea joka tapauksessa Ultimate Classic Rockin sivuilta, ja mukana on Lewisin vanha videohaastattelukin aiheesta.

Lisää luettavaa