Blame Me! julkaisi omakohtaisesta kokemuksesta homofobisen kirkon kasvattina kumpuavan singlen – ”Musket Fire on feministinen anthem”

Musiikkivideo ottaa kantaa perinteisen avioliittonormin murtamiseksi.
17.6.2022 09:19

Kotimainen vaihtoehtorockyhtye Blame Me! on julkaissut uuden singlen Musket Fire, joka on syntynyt laulaja Bini Silvennoisen omakohtaisista ja varsin rajuista kokemuksista.

Musket Fire on feministinen anthem, joka sai lähtölaukauksensa mormonikirkon homofobisista kommenteista ja #punkstoo-kohusta. Yli 25 vuotta homofobisen kirkon kasvattina loi omaan päähän ajatusmaailman, jota oli vaikea ravistaa pois ja joka aiheutti vahvoja syyllisyyden tunteita siinä vaiheessa, kun vihdoin alkoi ja pystyi hyväksymään itsensä itsenäisesti ajattelevana henkilönä ja seksuaalivähemmistön edustajana”, Silvennoinen toteaa.

”Naisten ja seksuaali-/sukupuolivähemmistöjen muotti on vieläkin niin kapea, että siihen kasvaminen luo järjettömästi painetta ja samalla näkymättömät seinät ja lasikaton, joiden läpi on vaikea päästä murtautumaan. Musket Fire kertoo näiden rajojen murtamisesta ja siitä raivosta, joka sisällä kuohuu tasa-arvoisemman maailman puolesta.”

Musiikillisesti modernin, melodisen ja paikoin erittäin raskaan Musket Firen musiikkivideo on myös tarinamuotoon puettu vahva kannanotto.

”Sen tarina ottaa kantaa perinteisen avioliittonormin murtamiseksi ja painottaa yksilön vapautta tehdä omat päätökset ja johtaa itse omaa elämää”, yhtyeestä kerrotaan.

Lisää luettavaa