Blockfestiin saapuva rap-tähti jäi rajalle jumiin ja myöhästyi festarikeikaltaan – Pettyneet fanit nostivat ryhmäkanteen

Travis Scott Ruisrockissa 2017
Sanni Pohjalainen

Travis Scottin keikka alkoi lähes puolitoista tuntia myöhässä ja tästäkös fanit suuttuivat.

Pettynyt fani on nostanut ryhmäkanteen montrealilaisen Osheaga-festivaalin järjestäjiä vastaan, koska tämän hartaasti odottaman pääesiintyjän keikka viivästyi lähes puolellatoista tunnilla, uutisoi Montreal Gazette.

Maanantaina montrealilaiseen oikeusistuimeen jätetyssä kanteessa, jonka asianosaisena toimii yliopisto-opiskelija Megan Le Stum, vaaditaan järjestäjätaho Evenkolta korvauksia Travis Scottin pahasti myöhästyneen ja lopulta vain 40 minuuttia kestäneen keikan aiheuttamasta vaivasta ja mielipahasta. Le Stum sanoo monien muiden fanien tapaan ostaneensa lipun festareille ainoastaan Scottin vuoksi.

Amerikkalaisräppärin oli tarkoitus esiintyä festivaalin pääesiintyjänä perjantaina 3. elokuuta aikataulujen mukaan kello 21.45-22.55. Scott oli kuitenkin jäänyt jumiin rajalle, mistä järjestäjät myös tiedottivat sosiaalisessa mediassa. Kanteessa todetaan yleisön käyneen kärsimättömäksi ja levottomaksi ja monet poistuivatkin alueelta ennen kuin räppäri ehti aloittaa. Scott aloitti keikkansa lopulta hieman kello 23 jälkeen ja soitti alle tunnin setin.

”Yleisö odotti haltioissaan ja innoissaan päivän viimeisenä esiintynyttä räppäriä, mutta spektaakkeli ei alkanut ajallaan”, todetaan kanteessa, jossa kerrotaan osa-aikaisena työskentelevän Le Stumin säästäneen ystäviensä tavoin rahaa lippuihin nimenomaan Travis Scottin nähdäkseen, mutta tämä oli monien tavoin poistunut jo ennen esityksen alkamista. Kanteessa todetaan Evenkon olevan vastuussa siitä, että tapahtuman aikataulut pitävät.

Kolmepäiväinen ja loppuunmyyty Osheaga-festivaali keräsi päivittäin 45 000 hengen yleisön. Päivälippujen hinta vaihteli 115 dollarista 235 dollariin ja kolmen päivän lippu kustansi 320 dollarista 1 150 dollariin. Evenko ei ole toistaiseksi kommentoinut kannetta.

Travis Scott esiintyy Tampereen Blockfesteillä lauantaina 18. elokuuta. Toivottavasti tämä keikka alkaa ajallaan.