Blurilla taltioituna 15 uutta biisiä – uutta albumia ei silti näköpiirissä

27.2.2014 15:07

Ensimmäisen soololevynsä Everyday Robots huhtikuun lopulla julkaiseva Blur-laulaja Damon Albarn kertoo NME:n haastattelussa, että Blur on nauhoittanut viisitoista uutta kappaletta.

− Uutta levyä ei silti ole tulossa pitkään aikaan. Viidentoista idean taltioiminen ei tarkoita, että meillä olisi automaattisesti valmis albumi kasassa, laulaja toteaa.

Damon Albarn on ehtinyt olla urallaan Blurin lisäksi monessa muussakin mukana. Alla viiden kopla miehen parhaita tekeleitä vuosien varrelta.

Blur − Under The Westway (2012)

Viimeisin Blur-julkaisu on Under The Westway -single vuodelta 2012. Viime kesänä yhtye esiintyi Seinäjoen Provinssirockissa, biisi kuultiin ensimmäisenä encorena ja se oli keikan huippuhetki. Damon Albarn on aina osannut kynäillä koskettavia balladeja.

Gorillaz − Feel Good Inc. (2005)

Albarnin ja Jamie Hewlettin vuonna 1998 perustama, sarjakuvahahmoista koostuva virtuaaliyhtye Gorillaz on julkaissut kolme albumia. Parhaimmillaan projektin tanssittava pop on hyväntuulista, mukaansatempaavaa, mielenkiintoista ja tanssittavaa. Kuten Feel Good Inc. -hitti, jolla vierailee hip hop -ryhmä De La Soul.

Blur − M.O.R. (1997)

Damon Albarn on aina hallinnut koskettavien balladien kirjoittamisen ohella myös vauhdikkaiden popkappaleiden kynäilyn. Isoimmista hiteistä muun muassa BeetlebumTender ja Girls And Boys ovat muotovalioita popkappaleita. Blurin levyiltä löytyy lisäksi vielä laadukkaampaa niin sanottua rivimateriaalia kuten Blur-albumin ralli M.O.R.

The Good, The Bad & The Queen − Three Changes (2007)

Albarnin, The Clash -basisti Paul Simononin, The Verven kitaristi Simon Tongin ja afrobeat-rumpali Tony Allenin muodostama The Good, The Bad & The Queen julkaisi toistaiseksi ainoan albuminsa vuonna 2007. Danger Mousen tuottama, moderniin elämänmenoon Lontoossa keskittyvä The Good, The Bad & The Queen ei noussut suureen suosioon, mutta rytmivoittoisuudessaan se on ainakin hetkittäin yksi Albarnin vähemmälle huomiolle jääneistä projekteista parhaita.

Damon Albarn − Everyday Robots (2014)

Laulajan ensimmäisen soololevyn nimibiisi ja ensimmäinen single Everyday Robots julkaistaan virallisesti maaliskuun alussa. Albumi on ennakkohuhujen mukaan folk soulia, johon suuntaan ensimaistiainen istuu suhteellisen hyvin. Yksi asia on kuitenkin varma: mielenkiinto levyä kohtaan on tämän kappaleen myötä toden teolla herännyt.  

Mitkä ovat sinun suosikkejasi Damon Albarnin diskografiasta? Kerro kommenteissa.

Lisää luettavaa