Artisti: Blur

Musen Matt Bellamy ja Blurin Graham Coxon iskivät kyntensä 1960-luvun rockhittiin – kuuntele

Matt Bellamy ja Graham Coxon seikkailevat vaihteeksi cover-osastolla. Bellamyn, Coxonin, Jamie Davisin, The Zutonsin Miles Kanen ja The Last Shadow Puppetsin Sean Paynen muodostama The Jaded Hearts Club äänitti oman tulkintansa The Human Beinzin vuonna 1968 julkaisemasta Nobody but Me -renkutuksesta, joka nousi aikanaan Billboardin pop-singlelistan kahdeksanneksi. Muita hittejä ei yhtyeelle sitten siunaantunutkaan.

Lontoossa koettiin hurmiollisia hetkiä, kun 90-luvun brittipopsuuruus astui yllättäen lavalle usean vuoden tauon jälkeen

Yleisö yllätettiin toden teolla entisen Blur-solisti Damon Albarnin isännöimässä Africa Express: The Circus -show’ssa toissailtana. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda yhteen muusikoita ympäri maailmaa tulkitsemaan niin uutta kuin vanhaakin musiikkia, mutta harvapa osasi odottaa siitä kehkeytyvän Blur-yhtyeen kauan kaivattua reunionia.

Taas mennään: Liam Gallagher julistaa sodan ”karmivaa” veljeään sekä ”sitä Blurin p*skanjauhajaa” vastaan

Entiset brittipopin veriviholliset Noel Gallagher ja Damon Albarn ovat nykyisin niin hyvää pataa keskenään, että miehet ovat päätyneet tekemään musiikillista yhteistyötä, viimeisimpänä uunituoreen Gorillaz-albumi Humanzin tiimoilta. Miehet päätyivätkin New Yorkin yhteishaastatteluun keskustelemaan We’ve Got the Power -kappaleesta ja löytämästään yhteisestä musiikillisesta sävelestä.