Boikotti tehosi: merkittävä sponsori vetäytyi Brittien isoimmilta festareilta protestien vuoksi

17.6.2024 10:57

Uutisoimme viime viikolla, miten neljä yhtyettä perui esiintymisensä Doningtonin Download-jättifestivaaleilla viime hetkellä protestina sille, että tapahtumaa sponsoroi Barclays-pankki, jolla on yhteyksiä Israelille aseita ja sotateknologiaa toimittaviin yhtiöihin. Aiemmin keväällä yli 100 esiintyjää perui samasta syystä esiintymisensä Brightonin Great Escape -festareilla.

Tapahtumajärjestäjä Live Nation, joka solmi Barclaysin kanssa viiden vuoden yhteistyösopimuksen viime vuonna, tiedottikin viikonloppuna, että Barclays ei enää toimi Downloadin sponsorina eikä sponsoroi muitakaan Live Nationin kesätapahtumia. Näihin lukeutuvat muun muassa Isle of Wight ja Latitude, jotka lukeutuvat Downloadin kanssa Iso-Britannian suurimpiin festivaaleihin.

”Artistien kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen olemme sopineet Barclaysin kanssa, että he vetäytyvät festivaaliemme sponsoroinnista”, Live Nationilta tiedotettiin.

Barclaysin edustaja kertoi The Guardianille pankkia protestoineen tahon uhkailleen pankin henkilökuntaa, vandalisoineen haarakonttoreja sekä häiriköineen netissä.

”Tämän pienen aktivistiryhmän ainoa aikaansaannos on se, että he vähentävät merkittävää tukea kulttuuritapahtumilta, joista miljoonat nauttivat”, Barclaysistä kommentoidaan.

Pankin vastustamista ajava Bands Boycott Barclays -liike iloitsee Live Nationin päätöksestä ja pitää asiaa voittona.

”Muusikkoina olimme kauhistuneita, että festivaalit tekivät yhteistyötä Barclaysin kanssa, joka on osallistunut kansanmurhaan Gazassa sijoittamalla ja antamalla lainaa aseyhtiöille, jotka varustavat Israelin armeijaa. Sadat artistit ovat ryhtyneet toimiin ja tehneet selväksi, että tämä on moraalisesti tuomittavaa. Olemme iloisia, että äänemme on kuultu”, Bands Boycott Barclays -liikkeestä kommentoidaan.

”Vaatimuksemme Barclaysille on yksinkertainen: lopettakaa kansanmurha tai kohdatkaa lisää boikotteja. Myös yhtenä Euroopan merkittävimpänä fossiilisten polttoaineiden rahoittajana toimivan Barclaysin boikotoiminen on vähintä mitä voimme tehdä muutoksen eteen.”

Lisää luettavaa