Chris Cornellin leski paljastaa Soundgarden-solistin repsahtaneen noin vuosi ennen kuolemaansa hartiakipuihin määrättyjen lääkkeiden johdosta

Edesmenneen Chris Cornellin leski Vicky Cornell vieraili Good Morning America -aamuohjelmassa antamassa ensimmäisen varsinaisen haastattelunsa sitten miehensä viime toukokuisen itsemurhan. Vicky uskoo vakaasti lääkeaineiden muuttaneen miehensä käytöksen hänelle määrättyjen reseptilääkkeiden takia.

”Hän rakasti elämäänsä”, Vicky vakuutti. ”Hän ei olisi ikinä lähtenyt tästä maailmasta.” Hän painotti myös, kuinka tärkeä perhe ja muut läheiset ihmiset olivat Chrisille. ”Perheemme oli hänelle kaikki kaikessa. Heti kun hän palasi lavalta, hän oli isä, aivan tavallinen isä.”

Toukokuun 18. päivä detroitilaisesta hotellihuoneesta elottomana löytyneen Cornellin verestä löytyi ruumiinavauksessa yhteensä seitsemää eri lääkeainetta, mutta niiden ei katsottu sellaisinaan aiheuttaneen tähden traagista kuolemaa. Viralliseksi kuolinsyyksi merkittiin sittemmin itsemurha hirttäytymällä. Vicky on asiasta kuitenkin hivenen toista mieltä.

”Noin vuosi ennen hänen kuolemaansa hänelle määrättiin bentsodiatsepiinia unen saamista helpottamaan. Hän oli reväyttänyt hartiansa… kipu herätti hänet keskellä yötä ja piti hänet valveilla. Myöhemmin olen kuullut, että lääkettä ei tulisi määrätä kenellekään lääkeriippuvuudesta kärsineelle ja vaikka sitä pakottavasta syystä päädyttäisiinkin määräämään, sitä ei tulisi käyttää kahta tai kolmea viikkoa kauempaa.”

Cornell käytti uusia lääkkeitään ilmeisen runsain määrin, Vickyn kuvaillessa tämän ottaneen muun muassa yhden viikon sisällä ”noin 20 pilleriä” ja ”yhdeksän päivän ajanjaksolla 33 kappaletta.”

”Hänen puheensa oli hidasta ja hän unohteli asioita”, Vicky toteaa ja lisää: ”Lääkeaineita väärinkäyttävän henkilön aivot ovat erilaiset verrattuna niihin, jotka eivät niitä käytä. Hän repsahti.”

Tähän saatiin vahvistus Chrisiltä itseltäänkin, sillä noin kaksi kuukautta ennen kuolemaansa hän otti sähköpostitse yhteyttä erääseen ystäväänsä ja kirjoitti: ”Olisi todella kiva jutella. Minä repsahdin.”

Vicky haluaa ennen kaikkea poistaa riippuvuuteen ja siitä kärsiviin lyötävän leiman. ”Sitä helposti luulee, että riippuvuus on valinta, mutta sitä se ei ole. Mikäli siihen liittyvää leimaa saataisiin hälvennettyä, useammat uskaltautuisivat puhumaan asiasta.”

”En usko hänen olleen kykenevä minkäänlaisiin päätöksiin tilansa takia”, Vicky sanoo. ”Mieheni oli kaikkea muuta kuin narkkaava rokkitähti. Hän ei vain ollut sellainen. Hän oli paras aviomies ja mahtava isä. Menetin sielunkumppanini ja elämäni rakkauden.”

Voit katsoa Vickyn haastattelun kokonaisuudessaan alta.