Cinderella-kitaristi Jeff LaBar, 58, on kuollut

Jeff LaBar lavalla vuonna 2002.
Chris Mckay /Shutterstock /All Over Press

RIP Jeffrey Philip LaBar, 18.3.1963 - 14.7.2021.

Glam metal -yhtye Cinderellan kitaristina tunnetuksi tullut Jeff LaBar löydettiin keskiviikkona 14. heinäkuuta kuolleena asunnostoon. Kitaristin lähipiiri on vahvistanut suru-uutisen. LaBar oli kuollessaan 58-vuotias. Tarkka kuolinsyy ei ole tiedossa.

Nokkamies Tom Keifer ja basisti Eric Brittingham perustivat Cinderellan vuonna 1982. LaBar korvasi alkuperäiskitaristi Michael Schermickin vuonna 1985. Seuraavana vuonna julkaistiin yhtyeen debyyttilevy Night Songs. Neljän julkaistun levyn jälkeen yhtye jäi tauolle vuonna 1995, mutta aktivoitui uudelleen vain vuotta myöhemmin. Yhtye ei tehnyt uusia studioalbumeita, mutta julkaisi muutaman livelevyn sekä kokoelmia ja keikkaili ahkerasti, kunnes vuonna 2017 bändi laitettiin taas jäihin.

Vuonna 2016 antamassaan haastattelussa LaBar sanoi bändin jäsenten välien tulehtuneen pahasti, minkä johdosta yhtye lopulta laitettiin telakalle. LaBarin mukaan hänen alkoholinkäyttönsä oli yksi syy ongelmiin ja katkaisi lopulta hänen ja Keiferin välit.

”Tämä on vain spekulointia, mutta uskon, että olen osasyyllinen. Ei ole mikään salaisuus, että minulla on ongelma juomisen suhteen ja se nosti rumaa päätään [Cinderellan soittamilla risteilykeikoilla]. Luulen, että se aiheutti kitkaa. Kun retkahdin yhdellä risteilyllä kaikkien edessä, siinä vaiheessa bändi ja ennen kaikkea Tom, kiinnitti siihen huomiota”, LaBar puhui aiheesta avoimesti Another FN Podcastissa.

Cinderellan muut jäsenet, Keifer, Brittingham sekä vuonna 1986 bändiin liittynyt rumpali Fred Coury, kommentoivat LaBarin kuolemaa myöhään keskiviikkoiltana.

”Sanat eivät riitä kuvailemaan sitä tunnetta, minkä veljemme Jeffin menettäminen on aiheuttanut. Side, joka välillemme vuosikymmenien aikana musiikkia tehdessä ja maailmaa kiertäessä syntyi oli jotain ainutlaatuista. Muistot pysyvät elävinä sydämissämme ikuisesti. On käsittämätöntä, että yksi veljistämme on jättänyt meidät. Syvimmät osanottomme Jeffin läheisille. Hänne muistonsa ja musiikkinsa pysyvät mukanamme ikuisesti”, yhtye kommentoi.

Cinderellan ohessa LaBar oli hetken aikaa mukana Brittinghamin sivuprojektissa Naked Beggars. Vuonna 2014 LaBar julkaisi soololevyn One For The Road.

Monet kollegat ja ystävät, kuten Slash, Jeff Scott Soto, John Corabi, Todd La Torre, Mark Slaughter, Rikki Rocket ja radiojuontaja Eddie Trunk reagoivat myös suru-uutiseen sosiaalisessa mediassa:

RIP #JeffLaBar

Julkaissut Slash Keskiviikkona 14. heinäkuuta 2021

Gone too soon.RIP Jeff LaBar 🙏🏻

Julkaissut Mark Slaughter Keskiviikkona 14. heinäkuuta 2021

My sincere condolences to his family and friends. Damn.

Julkaissut Todd La Torre Keskiviikkona 14. heinäkuuta 2021

Just heard that my pal and Philadelphia Eagles compadre Jeff LaBar passed away today!!! This is a tough one!!!! A great…

Julkaissut John Corabi Keskiviikkona 14. heinäkuuta 2021