Circle ja brittilaulaja Richard Dawson yhdistivät voimansa – Ensiesityksessä snooker-legendan tähdittämä Lily-video

Circle ja Richard Dawson.
Antti Uusimäki

Yhteislevy Henki näkee päivänvalon loppuvuodesta.

Brittiläinen laulaja-lauluntekijä Richard Dawson ja kotimainen Circle-yhtye löivät pari vuotta sitten hynttyyt yhteen ja esiintyivät yhdessä Sideways-festivaaleilla. Loppuvuodesta yhteistyö saa jatkoa Henki-pitkäsoitosta, joka julkaistaan 26. marraskuuta. Tänään levyltä on julkaistu Lily-kappaleeseen tehty musiikkivideo, jolla Dawson haastaa snooker-otteluun itsensä lajin legendan Steve Davisin. Soundin välityksellä Suomen-ensiesityksensä saavan, Mika Taanilan ohjaaman videon pariin pääset tuosta alempaa.

Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen haastatteli Dawsonia pari vuotta sitten ja tuolloin brittimuusikko kertoi yhteistyön saaneen alkunsa puhtaasti molemminpuolisen fanituksen kautta: Circlen kitaristi Janne Westerlund oli kehunut Twitterissä Dawsonin musiikkia ja Dawson oli vastannut tälle rakastavansa vuorostaan heidän musiikkiaan.

– Jatkoimme juttelua, vaihdoimme levyjä ja päädyin laulamaan taustoja hänen soololevylleen. Lopulta nousi esiin ehdotus, että voisimme tehdä jotain yhdessä Circlen kanssa. Sidewaysin alla tapasimme sitten ensimmäisen kerran, ja reissusta muodostui elämäni parhaita kokemuksia. Minulle heidän kanssaan lavalla oleminen tuntui siltä kuin vieressäni olisi ollut joku Iron Maiden tai vastaava, olin niin onnellinen! Dawson kertoi Soundille.

Paperilla ”The New Wave Of Finnish Heavy Metal”-yhtye ja genrerajoja rikkova folk-artisti saattavat tuntua hieman hämmentävältä ja oudolta parivaljakolta, mutta Dawson löytää kuitenkin hänen ja Circlen väliltä tiettyä hengenheimolaisuutta.

– Meissä on jotain samaa, sellainen viehätys vanhaan musiikkiin, sekä sen yhdistäminen johonkin futuristiseen, Dawnson pohtii.