CNN kummastelee, miksi heavy metal on Suomessa niin suosittua – vastausta haettiin professoritasolta asti

23.3.2019 18:29

CNN haastatteli Helsingin yliopiston professori Esa Liljaa jokin aikaa sitten aiheesta ”Miksi heavy metal nauttii niin suurta suosiota Suomessa?”

”Olemme pieni maa”, Lilja selventää Richard Questille alta löytyvällä videolla. ”Niin pieni maa, että meillä on aina vain yksi juttu kerrallaan muodissa. 1980-luvulla se oli heavy metal, 90-luvulla se ei todellakaan ollut heavy metal — se oli pikemminkin eurodance. Nykyään vaikuttaisi siltä, että heavy metal on enemmän tai vähemmän suosittua valtavirran keskuudessa.”

”Meillä on valtion tukemia yksityisiä musiikkikouluja”, Lilja kertoo Suomen panostuksesta musiikkiopintoihin. ”Ideana on, että jokaisen halukkaan olisi mahdollista opiskella musiikkia korkealla tasolla.”

Questin huomauttaessa, että rakkaus heavy metalia kohtaan on melkoista vastakulttuurillista ajattelua monia niitä asioita kohtaan, joista Suomi maailmalla tunnetaan, Lilja pohtii olevan maineella olevan osuutta asiaan.

”Suomalaisten muusikoiden, tai oikeammin koko kansan keskuudessa, elää myytti, jonka mukaan halutaan ajatella tai ainakin mainostaa, että olemme kummallinen maa, jossa kummalliset ihmiset asuvat metsissä.”

Voit katsoa CNN:n videon alta.

Lisää luettavaa