Deep Purple -rumpali nimeää suosikkinsa yhtyeen tuotannosta – ”Malliesimerkki siitä, miltä hard rock -bändin soittaman rock ’n’ rollin pitää kuulostaa”

8.5.2024 10:08

Deep Purple perustettiin vuonna 1968 ja 19. heinäkuuta yhtye julkaisee jo järjestyksessään 23. studioalbuminsa. Classic Rock -lehti heitti rumpali Ian Paicelle haasteen ja pyysi tätä nimeämään suosikkikappaleensa yhtyeen massiivisesta tuotannosta. Kolme Paicen valinnoista löytyy vuoden 1972 Machine Head -klassikkolevyltä, joista ensimmäisenä rumpali nostaa esiin levyn avaavan Highway Starin.

”Biisistä tuli lavalla todellinen hirviö ja se on sitä edelleen. Se on kuin malliesimerkki siitä, miltä hard rock -bändin soittaman rock ’n’ rollin pitää kuulostaa. Siitä taltioitui levylle todella hyvä esitys ja sekä Jonin (Lord, kosketinsoittaja) ja Ritchien (Blackmore, kitaristi) soolot ovat uskomattoman mielenkiintoisia. Koko biisin tunne on juuri oikea”, Paice hehkuttaa.

Machine Headiltä Paice nimeää suosikeikseen lisäksi Space Truckin’ -kappaleen sekä tietysti Smoke On The Waterin, jonka soittaminen on rumpalin mukaan itse asiassa vaikeampaa kuin moni kuvittelee. Varhaistuotannosta Paice nostaa mukaan vielä Who Do We Think We Are -levyn (1973) Rat Bat Blue -kappaleen, mutta löytyy listalta myös bändin uudempaakin tuotantoa, kuten esimerkiksi vuoden 2020 Whoosh-levyn No Need To Shout.

”Se on oikein hyvä kappale ja koko Whoosh-levy pysyy myös kokonaisuutena hyvin kasassa. Rumpalina minulla ei hirveästi ole tekemistä tässä biisissä, pidän vain homman tiukkana ja tuen muita. Hyvin yksinkertaista, mutta toivon mukaan tehokasta.”

Lue Paicen kahdeksan suosikkikappaleen lista tarkempine perusteluineen täältä.

Lisää luettavaa