Disco Ensemble Eurooppaan, bändi muistelee Warped-kiertuetta

11.8.2008 16:36

Disco Ensemble lähtee Euroopan-kiertueelle. Pitkä rundi starttaa Tukholmasta 26.9. ja päättyy ulkomaiden osalta Kööpenhaminaan 18.10. Yhtye soittaa muun muassa Saksassa, Tsekissä, Itävallassa, Italiassa, Sveitsissä, Ranskassa ja Belgiassa. Disco Ensemblen mukana kiertää Lapko.

Disco Ensemble lähtee Euroopan-kiertueelle. Pitkä rundi starttaa Tukholmasta 26.9. ja päättyy ulkomaiden osalta Kööpenhaminaan 18.10. Yhtye soittaa muun muassa Saksassa, Tsekissä, Itävallassa, Italiassa, Sveitsissä, Ranskassa ja Belgiassa. Disco Ensemblen mukana kiertää Lapko. Ulkomaiden-osuuden jälkeen yhtye palaa Suomeen ja soittaa täällä kymmenisen keikkaa.

– Erittäin hieno homma. Ensimmäinen headliner-kiertue Euroopassa, laulaja Miikko Koivisto nyökkäilee.

– Miten niin? Olihan meillä jo neljä vuotta sitten headliner-keikkoja joissakin eurooppalaisissa punk-luolissa, basisti Lasse Lindfors kuittailee.

Disco Ensemble otti heinäkuussa osaa Amerikkaa halkoneeseen Warped-kiertueeseen. Bändin kiertuestartti tosin viivästyi paperiongelmien vuoksi.

– Homma oli pitkälti kiinni siitä, että jenkkiläinen levy-yhtiömme ei saanut vaadittua kutsupaperia ajoissa vetämään sinne suurlähetystön systeemeihin. Joku lakimies siellä siis munasi mennen tullen… Ja muutenkin koko hommaan liittyi tätä perinteistä musiikkibisneksen epävakautta, Koivisto sanoo ja jatkaa:

– Mutta kyllähän se tilanne harmitti. Olin koko sen viikon kotona, kun meidän piti olla jo Amerikassa. En todellakaan halunnut nähdä ketään tuttua ja selittää koko sitä tilannetta taas kerran.

– Meillähän oli myös suunnitelma piiloutua treenikämpälle. Samalla kaikkien piti kertoa omille tutuille, että "juu, me ollaan jo lähdetty jenkkeihin, ei tässä mitään", Lasse lisää.

Millaisia muistoja Warped-rundilta sitten lopulta jäi?

– Ei sitä palettia voi oikein verrata mihinkään muuhun. Bändit soittivat lyhyitä settejä ja yhtyeitä oli vaikka kuinka paljon. Lavoja oli joka paikassa ja kakofonia oli melkoinen. Eikä mitään valosysteemejä tai taustalakanoita vaan ihan kunnon punkkimeiningillä mentiin, Lasse kertoo.

– Soittojärjestys arvottiin joka aamu puoli kymmeneltä. Järjestys siis muuttui joka päivä eikä aamulla herätessä tiennyt, että vedetäänkö me kahden tunnin päästä vai vasta illalla. Siinä ei siis mitenkään voinut suunnitella päivää etukäteen, sanoo Miikka.

– Tuossa on takana se hyvä idea, että jengi saapuu mestoille ajoissa, kun isokin nimi voi soittaa jo aamulla. Porukkaa olikin paikoilla aina alusta asti, Lasse lisää.

www.discoensemble.com

Lisää luettavaa