”Donald Trump ei ole suurin ongelma…” – Ministry-päähahmo Al Jourgensenin ajatuksia presidentinvaaleista

Lähes koko maailma seuraa tällä hetkellä silmä kovana Yhdysvaltain presidentinvaaleja. Suurin syy on multimiljonääri Donald Trumpin suosio. Tällä vähintäänkin värikkäällä hahmolla kun on oikeasti mahdollisuus nousta vaaleissa jopa voittajaksi.

Olikin vain ajan kysymys, milloin voimakkaista poliittisista kannanotoistaan tunnettu Al Jourgensen antaa omat kaksi senttiänsä vaaleista. Jourgensenin kipparoima Ministry kun muistetaan muun muassa George W. Bushin vastaisesta albumitrilogiasta Houses Of The MoléRio Grande BloodThe Last Sucker.

– Suurin ongelma ei ole Donald Trump. Pelottavampaa on se, että kolme kymmenestä amerikkalaisesta haluaa hänet johtamaan. Pelottavinta on amerikkalainen kulttuuri ja nämä ihmiset, ei Donald Trump. Hän on vain yhteiskunnan robotti, Jourgensen kertoo Metal Wani -sivuston haastattelussa.

Jourgensen muistuttaa, että seitsemän kymmenestä on kuitenkin vielä järjissään, eli toivoa ei täysin ole menetetty. Hän pyrkii pysymään optimistisena, vaikka se onkin juuri nyt vaikeaa. Yhteiskunta on kaltevalla pinnalla, Jourgensen toteaa.

– Trump käyttää täällä samaa pelkoa aseenaan, jota tällä hetkellä koetaan ympäri Eurooppaa pakolaiskriisin vuoksi. Äärioikeisto on nostamassa reilusti päätään Saksassa ja Ranskassa, jossa he ovat pääsemässä ryminällä päättäviin elimiin. Trump iskee samaan pelkoon ja kolme kymmenestä haksahtaa siihen. Kuten aikanaan Rio Grande Blood -albumilla totesin, pelko on iso bisnes.

Jourgensen julkaisee huhtikuussa uuden ryhmänsä Surgical Meth Machinen esikoisalbumin, josta maistiaisena onkin jo julkaistu single Tragic Alert.