Eddie Van Halenin kuolema ei Steven Wilsonia hetkauttanut: ”En koskaan ollut fani” – kitaristilegendan poika harmittelee kommentteja

2.2.2021 21:13

Entinen Porcupine Tree -keulakuva, nykyisin soolouraltaan tunnettu Steven Wilson sanoo, ettei kitaristilegenda Eddie Van Halenin viime lokakuinen kuolema ei erityisemmin häntä hetkauttanut.

”Rehellisesti sanottuna se ei [vaikuttanut minuun], sillä en koskaan ollut fani”, mies toteaa FaceCulturen haastattelussa. ”Tiedän hänen olleen tavallisesta poikkeava muusikko, ja on aina surullista kun tavallisesta poikkeava muusikko kuolee, mutta en koskaan ole ollut niin sanotun tilutusmentaliteetin fani. Hän oli mielestäni monella tapaa tuon liikkeen isähahmo.”

”En koskaan ole ymmärtänyt sitä, että soitetaan vain niin nopeasti kuin mahdollista”, Wilson jatkaa. ”Tiedän, ettei hän tehnyt pelkästään sitä — mutta hänen perintönsä on sidoksissa tilutusilmiöön, joka on minusta inhottavaa. Ajatus, että musiikki on kuin olympiaurheilua, edustaa kaikkea muuta kuin minun suhtautumistani luovuuteen ja musiikkiin.”

Eddien poika Wolfgang Van Halen kuuli myöhemmin Wilsonin kommentit ja harmitteli asiaa Twitterissä.

”Pahus, tämä harmittaa pahasti”, Wolfgang kirjoittaa. ”Olen ollut hänen iso faninsa jo vuosia. [Porcupine Treen] Deadwing on yksi kaikkien aikojen suosikkilevyistäni. Otsikko on kylläkin vähän liian klikahtava, sillä hän ei sanonut mitään erityisen töykeää.”

Lisää luettavaa