”Edes muusikoita ei kiinnosta miten teet levysi” – Jack White paljastaa saaneensa uraohjeita yllättävältä taholta stand up -komedian huipulta

4.4.2018 19:37

Jack White julkaisi maaliskuun 23. päivä uusimman sooloalbuminsa Boarding House Reach. Vintage-laitteistoon mieltynyt rocktähti paljastaa tuoreessa Rolling Stonen haastattelussa saaneensa innoitusta albumille yllättäviltä taholta stand up -komedian ja hiphopin huipulta.

White paljastaa Rolling Stonen haastattelussa olleensa pitkään mieltynyt levyjen tekemiseen vanhoilla miksauspöydillä ja turhautuneensa kaiken säätämiseen käsin Dead Weather -projektinsa albumia tehdessään.

– Etenimme kahden minuutin verran ja huomasin, että ”ei hitto, unohdin laittaa kaiun päälle kertosäkeessä – nyt meillä on pakko aloittaa alusta”, White muistelee.

Paikalla ollut Radiohead-tuottaja Nigel Godrich ihmetteli Whiten toimintaa, mutta White Stripesissa kannuksensa ansainnut muusikko ajatteli toimivansa oikein tehdessään asiat ”vaikealla tavalla”. Yllättävää kyllä, Whiten mieli muuttui hänen keskustellessaan koomikkotähti Chris Rockin kanssa tämän ollessa vierailulla Whiten Third Man -levy-yhtiön klubilla. Rockin viesti Whitelle oli: ketään ei kiinnosta miten se on tehty.

– Toivoisin, että hän ei olisi sanonut minulle niin, sillä se vainoaa minua yhä. Koska olen rakentanut koko taiteellisen luovuuteni tämän [tietynlaisten soittimien] ympärille. Mutta hän on oikeassa, sillä ketään ei vittu kiinnosta. Edes muusikoita ei kiinnosta miten teet levysi, White pohdiskelee.

Chris Rockin kertomasta innoittuneena White päätti siirtyä käyttämään Pro Tools -studio-ohjelmaa ja päätti koota levylleen muusikoita, jotka olivat aiemmin soittaneet Kendrick Lamarin kaltaisten räppäreiden taustabändeissä. Kitarafanien tiedoksi kerrottakoon, että White paljastaa myös luopuneensa vintage-kitaroista, jotka aiemmin kuuluivat vahvasti tähden imagoon.

– Jos ihmiset vain tietäisivät, kuinka vaikeaa soittaminen oli näillä paskoilla kitaroilla, sillä minä en tiennyt, White vitsailee.

Whiten haastattelu on luettavissa kokonaisuudessaan Rolling Stonen verkkosivuilla.

Lisää luettavaa