”Ajattelin, että olisi hauskaa jos ihmiset suuttuisivat ja vaatisivat rahojaan takaisin” – Lars Ulrich uteli Jack Whiteltä syitä tämän keikkojen kännykkäkieltoon

24.3.2018 20:56

Metallica-rumpali Lars Ulrich sai vieraakseen Blues rock -suuruus Jack Whiten Beats 1 -kanavan radio-ohjelmaansa. Jutustelun aikana puheenaiheeksi nousi Whiten keikoillaan käyttöön ottama käytäntö, jossa mobiililaitteet suljetaan konsertin ajaksi sinetöityihin pusseihin.

”Minulla ei ole settilistaa ja reagoin yleisöön kuin stand up -koomikko. Jos stand up -koomikko menee lavalle ja kertoo pari vitsiä ja saliin laskeutuu täydellinen hiljaisuus, hän ajatelee, että ”okei, nämä Donald Trump -vitsit eivät näyttäisi uppoavan tähän yleisöön, minun täytyy siis vaihtaa toisenlaiseen materiaaliin.’ Niinpä he heittävät hetulaa jostakin toisesta aiheesta”, White avaa syitä asettamansa kiellon taustalta.

”Minä toimin samoin ilman ennaltamääriteltyä settilistaa. Mikäli lopetan kappaleen, eikä kukan ole kiinnostunut, en tiedä mitä minun pitäisi tehdä. Tulisiko minun soittaa raskaampi biisi, nopeampi biisi vai vaihtaa akustiseen tunnelmointiin? Pitäisikö minun vain lähteä? Voin nimittäin tehdä senkin. En pidä siitä, etten tiedä eikö yleisö vain pidä kuulemastaan, vai eivätkö he vain kiinnitä show’hun huomiota.”

White lisää, että kieltoa voi pitää myös tietynlaisena sosiaalisena kokeiluna. ”Pidin tätä myös kiinnostavana kokeiluna, vähän niin kuin [interaktiivinen teatteriproduktio] Sleep No More tai pakohuoneet. Tuumin vain, että olisi siistiä yllättää ihmiset tällä idealla tyyliin, ’arvatkaapa mitä, teidän tulee laittaa puhelimenne näihin pusseihin.’ Ajattelin, että olisi hauskaa jos ihmiset suuttuisivat ja vaatisivat rahojaan takaisin.”

Voit kuunnella ja katsella miesten turinoinnit yltä. Alla vielä hämmästeltäväksi Whiten tuorein musiikkivideo kappaleesta Over and Over.

Lisää luettavaa