Eeppistä kasarimeininkiä tarjolla: Konala Cartellin Gabi ja Silentiumin Riina Rinkinen studiokimpassa

7.6.2024 14:03

Teksti: Aki Nuopponen

Pahat Pukit on suomirap-ensemble, jonka riveissä vaikuttavat Konala Cartellista tuttu Gabi sekä Tuukka Hartikka ja Emil Heikinheimo. Vähintäänkin yllättäen herrat ovat löytäneet vasta julkaistulle Kreppaa -biisilleen vierailevan vokalistin, Baby Who -nimen takaa vilkuttavan Silentiumin Riina Rinkisen. Lopputulos on groovaava oodi kahdeksankymmentäluvulle, jonka videokuvastosta vastaa myös artisti Chebalebana tunnettu Teemu Saario.

Mikä kahdeksankymmentäluvussa oli parasta? Kaikki. Tätä faktaa avataan Pahat Pukit feat. Baby Who Kreppaa-biisissä kasarin lasten nostalgianälkää riemukkaasti ruokkien.

”Boomer-sukupolven kreisibailaaminen on nuorisolaisten mukaan kuulemma vähän niin ja näin, mutta kreppaus puolestaan taittuu – tai ainakin pitäisi taittua – kaikilta kaltaisiltani kasariskideiltä. Stygen lempeä synthwave-soundi pompautti taas mieleen hiuslakan ja Hubba Bubban tuoksuiset ajat. Pukki-trio on jo ehtinyt pyöräyttää pari joululaulua vuosien saatossa, mutta jotenkin meidän Black Eyes Peasista puuttui se Fergien kosketus ja kun Riina lähti tähän proggikseen pykälään, tuntui että siinä se meidän Fergie nyt vihdoin on”, Gabi kuvaa biisin syntytarinaa.

Silentiumista tuttu Riina Rinkinen steppaa biisissä bileisiin nimellä Baby Who. Kuinka kummassa tähän on päädytty?

”Se oli se tavallinen tarina. Olin Beast in Blackin Yannis Papadopouloksen kanssa jouluaattona 2022 eräässä vantaalaisessa baarissa laulamassa karaokea, ja tapasimme siellä Gabin. Päädyimme pian syvään konsensukseen kollaboraation tärkeydestä, ja heti perään puolitoista vuotta myöhemmin Kreppaa näki päivänvalon. Hevihommien lisäksi olen jo pitkään kypsytellyt ajatusta tyyliltään vallattomasti vaihtelevasta soolomatskusta, joten Kreppaa tuntui erinomaiselta tilaisuudelta taluttaa vihdoin lavalle Baby Who”, Rinkinen kertoo.

Kreppaa kutkuttaa jo riimeillään, mutta kappale ansaitsi kylkeensä myös teemaa kunnioittavan videon. Videospektaakkelin ohjauksesta ja tuotannosta otti kopin muun muassa Eveliinalle, JVG:lle sekä Mikael Gabrielille musiikkivideoita tehnyt Teemu Saario.

”Biisin härski kasarisaundi ja hauskat läpät suorastaan huusivat kieli poskessa, mutta laatu edellä tehtyä musavideota. Meininki oli kuvauksissa pro. Rekvisiitat, auto, lokaatiot ja ihmiset kaikki toimivat oikein nätisti”, Saario fiilistelee.

Entä jääkö Kreppaa ryhmän kertarykäykseksi vai onko hittirosteriin odotettavissa lisää täytettä?

”Ei. On”, kuittaa Gabi.

Kreppaa on kuunneltavissa kaikilla digialustoilla. Kohti Karpon tuheromikkiä ja sen yli!

Lisää luettavaa