Ei Led Zeppeliniä vuonna 2014

Led Zeppelin -fanien sydän jätti yhden lyönnin väliin helmikuussa, kun laulaja Robert Plant huomautti kalenterinsa olevan tyhjä vuoden 2014 osalta. Lausunto tulkittiin Plantin kädenojennukseksi Led Zeppelinin maailmankiertueen suuntaan – juuri herra solistihan oli se henkilö, joka torpedoi Zeppelinin laajamittaiset paluusuunnitelmat Lontoossa loppuvuodesta 2007 soitetun keikan jälkeen. Kitaristi Jimmy Page ja basisti John Paul Jones jopa treenasivat eri laulajien (mm. Steven Tyler) kanssa Celebration Day -nimellä julkaistun konsertin jälkeen, mutta paluusuunnitelmat kuivuivat lopulta kokoon.

Plantin vihjauksilla ei näytä kuitenkaan olevan sen kummempaa merkitystä, sillä John Paul Jones on ilmoittanut säveltävänsä oopperamusiikkia koko ensi vuoden. Tai no, saattavathan Plant, Page ja rumpali Jason Bonham toki napata mukaansa sessiobasistin, mutta tämäkin tuntuu epätodennäköiseltä vaihtoehdolta.

Jonesin oopperasta puheen ollen: muusikko työstää parhaillaan laajamittaista teosta, joka perustuu ruotsalaisen August Strindbergin Aavesonaatti-teokseen.