Artisti: Led Zeppelin

Vuosia kestänyt Stairway to Heaven -oikeudenkäynti näyttää päättyvän Led Zeppelinin voittoon

Nyt on tämäkin asia ilmeisesti ratkaistu: Led Zeppelinin Stairway to Heaven ei ole kopio Spirit-yhtyeen Taurus-kappaleesta. Tällaiseen lopputulokseen tultiin Yhdysvalloissa San Franciscon valitustuomioistuimessa. Asiasta kertoo muun muassa The Guardian.

Ozzy pohtii menneitä – miksi hän selvisi vanhaksi, mutta John Bonham tai Bon Scott eivät?

Ozzy Osbourne on ollut viime aikoina tiiviisti otsikoissa kehnon terveydentilansa vuoksi. Vanhuus ei tule yksin, mutta Ozzy itsekin hahmottaa, että on pienoinen ihme, että hän ylipäätään selvisi hengissä vanhuusikään saakka. Miehen päihdesekoiluja ei tarvinne tässä vaiheessa enää tarkemmin eritellä.

Miten sujuu Iron Maideniltä Led Zeppelinin klassikkobiisi? Tällainenkin versio on aikanaan äänitetty

Tässäpä cover, jota ei ihan jokainen Iron Maidenin ystävä liene kuullut. Led Zeppelinin debyyttilevy täyttää maaliskuussa 50 vuotta, ja maailman musiikkimedioihin on alkanut ilmestyä jo näin tammikuussa aihetta sivuavia juttuja. Ultimate Classic Rock nosti esille vanhan artikkelinsa, jossa esiteltiin eri artistien äänittämiä covereita Zeppelin-debyytin biiseistä, ja mukana on myös Iron Maidenin hengentuote.

Seuraavaksi Jimmy Page näyttää kädestä pitäen, miten Led Zeppeliniä kuuluu soittaa

Nostetaanpas tähän väliin esille video kaukaa menneisyydestä. Vuonna 2008 julkaistiin musiikkidokkari It Might Get Loud, jolla soittomiehet Jimmy Page, Edge ja Jack White vaihtoivat ajatuksia kitaransoitosta. Teoksesta on nähtävillä pätkiä Youtubessa, ja yhdessä huomionarvoisessa videossa Edge utelee Pagelta, kuinka Led Zeppelinin ikonisen Kashmirin riffi oikein syntyi.