”Ei turisteille vaan puristeille” – Kauko Röyhkä hyppää mukaan NFT-bisnekseen

Röyhkä julkaisee seuraavan levynsä NFT:nä.
18.3.2022 15:34

NFT (non-fungible token) on kryptovaluuttatekniikka, jolla voi yksilöidä virtuaalisia kohteita – kuten taideteoksia, videoita ja kuvia – ja niiden omistussuhteita. Vaikka kohteesta tehtäisiinkin myöhemmin kopioita, vain yksi pysyy aitona ja alkuperäisenä ja sen voi todentaa NFT:n avulla. NFT on siis kuin digitaalinen aitoustodistus.

Kotimaisista artisteista Kauko Röyhkä on päättänyt kokeilla siipiään NFT-bisneksen parissa ja myy nyt uutta, ”muutamaa miksausta” vaille valmista Pilvet meren yllä -pitkäsoittoaan NFT-levynä. Julkaisualustana toimii NFT Factory Oy:n pyörittämä Super NFT Society, jonka kautta levy on ennakkotilattavissa.

”Saatte levyn digitaalisena hintaan 50€, sen lisäksi avaan fb-sivun, joka näkyy vain levyn tilanneille. Myöhemmin yritämme toimittaa levystä vielä nimmarilla varustetun lp:n kaikille tilaajille. Levyä tehdään 300 kappaleen painos eikä se mene normaaliin myyntiin eikä Spotifyhin. Radiot ja kriitikot eivät saa sitä elleivät osta. Näin kierrämme normaalit julkaisukanavat ja portinvartijat. Ei turisteille vaan puristeille. Ehkä tässä on rock ’n’ rollin tulevaisuus?”, Röyhkä kertoo Instagramissa.

Lisää luettavaa