Artisti: Kauko Röyhkä

Kauko Röyhkä ja Riku Mattila jälleen yhdessä – tällä viikolla saadaan kuultavaksi uutta musiikkia

Iloisia uutisia kaikille Kauko Röyhkän ystäville! Röyhkä teki vanhan Narttu-aikojen aisaparinsa Riku Mattilan kanssa kaksi kiiteltyä levyä vuosina 2008 ja 2011, ja näistä varsinkin ensimmäinen kohosi monen kuulijan listalla Röyhkän kaikkien aikojen komeimpien tuotosten joukkoon. Nyt sarja on saamassa jatkoa, kun perjantaina 29. lokakuuta tulee julki osapuolten uusi Marraskuun kulkija -single.

Kauko Röyhkän Facebook-tili on kaapattu – yleisö häkeltyi sivun viimeisimmistä päivityksistä

Jos olet sattunut menemään tänään Kauko Röyhkän Facebook-sivuille, olet oletettavasti yllättynyt. Sivulla ei ole tuttuun tapaan Röyhkän pitkiä kommentteja erilaisista päivänpolttavista aiheista, vaan lukijaa tervehtii kavalkadi sangen epäilyttäviä kuvia viehättävistä intialaisista naisista. Jokunen feminiininen livelähetyskin siellä on pistetty käyntiin.

Ensinäyttö: Kauko Röyhkä julkaisi tulikuuman videon, jonka kuvauksissa ei ole ollut virheille varaa

Kauko Röyhkä ei malta pysyä kauaa hissukseen. Röyhkän ja Sami Hynnisen vahvoja mielipiteitä puolesta ja vastaan herättänyt Dekadenssi-albumi on vielä melko tuore tapaus, mutta Röyhkä julkaisee jo uuden, ikioman singlensä. Hiljaisen ja pohdiskelevan En voi enempää -kappaleen musiikkivideo saa juuri nyt ensi-iltansa Soundin sivuilla, katso tämä Mikko Hellströmin ohjaama tuotos yläpuolelta.

Pillunmaalaustyöpaja, muuttopalvelu, biisejä tilauksesta – artistit etsivät korona-aikana tuloja sieltä täältä

Koronapandemia on tunnetusti ajanut musiikkialan ahtaalle. Kun yleisötapahtumien järjestäminen on vaikeaa tai suorastaan mahdotonta, jää muusikoiden ja alan yritysten tuloista iso osa saamatta. Hallitusta onkin arvosteltu siitä, ettei se ole huomioinut kulttuurialan ahdinkoa riittävästi – toivottavasti tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon koolle kutsuma työryhmä tuo muutosta asiaan. Mukana työryhmässä on Ylen mukaan muun muassa Paula Vesala kulttuuriväkeä edustamassa.

”Taiteen tekeminen ei voi olla harmitonta munkkien mutustelua” – haastattelussa Kauko Röyhkä ja Sami Hynninen

Kauko Röyhkän ja Sami Hynnisen tuore albumi Dekadenssi on herättänyt yleisössä ja kriitikoissa vahvoja tuntemuksia – sekä puolesta että vastaan. Jotkut ovat ilahtuneet kaksikon ennakkoluulottomuudesta, toiset ovat suorastaan järkyttyneet kuulemastaan. Kaksikko kertoo Soundissa 8/20 julkaistussa haastattelussa, ettei kompromissiton albumi syntynyt helpolla. Lue katkelma Timo Isoahon toimittamasta artikkelista tästä.