Elektronisen popin pioneeri Kraftwerk saapuu kesällä Suomeen

Saksalaisyhtye vierailee Pori Jazzeilla.
29.4.2024 10:32

Pori Jazz on kiinnittänyt saksalaisen elektronisen popmusiikin edelläkävijän Kraftwerkin osaksi Kirjurinluodon pääkonsertteja. Kraftwerkin visuaalinen show nähdään Kirjurinluodon konserttipuistossa lauantaina 20. heinäkuuta.

Vuonna 1970 perustetun Kraftwerkin luoma musiikillinen konsepti ja uusi musiikkiteknologia ovat vaikuttaneet lähes kaikkeen moderniin rytmimusiikkiin kuten hip hop-, house- ja teknomusiikkiin sekä syntikkapopiin. Kraftwerk on äänittänyt useita albumeja, joista popmusiikin kehitykseen ovat eniten vaikuttaneet Autobahn, Trans-Europe Express, The Man-Machine sekä Tour de France Soundtracks. Yhtyeen hittejä ovat muuan muassa The Model, The Robots ja Computer Love. Kraftwerk aateloitiin Rock & Roll Hall of Fameen vuonna 2021, ja yhtye on saanut Grammy-palkinnon parhaasta elektronisesta tanssimusiikista sekä harvinaisen Grammyn elämäntyöstään vuonna 2014.

Muita Pori Jazzin viimeisimpiä kiinnityksiä ovat yhdysvaltalaiskitaristit Al Di Meola ja Devon Allman, saksofonistit Joshua Redman, Nubya Garcia ja Alabaster DePlume, pianistit Amaro Freitas Brasiliasta, kuubalaistaustainen Harold López-Nussa, armenialaistaustainen Tigran Hamasyan ja englantilainen pianisti-laulaja Fabiana Palladino sekä Scary Pockets, Adi Oasis ja Iniko. Festivaalin aiempia kiinnityksiä ovat muun muassa Pet Shop Boys, ason Derulo, Sophie Ellis-Bextor, Lassy-Eskola ja Anna Puu. Koko ohjelmiston löydät täältä.

Lisää luettavaa