Savon metsissä tehty improvisaatio sai 3D-animaation – Ensinäytössä Elifantreen uusi video

5.6.2020 16:12

Jos et pelkää hieman haastavampia ja hitaammin sulavia taide-elämyksiä, niin korvat ja silmät tänne päin. Soundin ensinäytössä on Elifantreen ”syvällä Savon metsissä äänitettyyn improvisaatioon pohjautuvan” Finland: Black Sheep -kappaleen musiikkivideo, jossa yhdistyvät Anni Elifin efektoitu laulu ja syntetisaattori, Pauli Lyytisen elektroninen puupuhallin ja saksofoni sekä Olavi Louhivuoren rummut. Videon on tehnyt 3d-animaatiotekniikalla kuvataiteilija Mikko Kunnari.

Kappale pohjustaa syksyllä 2020 ilmestyvää kuudetta Elifantree-albumia, jolla vierailee kansainvälisiä lyömäsoitintaiteilijoita. Albumia tehdessään Anni Elif, Pauli Lyytinen ja ääniteknikko Joonas Saikkonen kiersivät maailmaa kannettava studio mukanaan ja äänittivät musiikkia epätyypillisissä ympäristöissä kahdeksan erimaalaisen huippurumpalin kanssa.

Jazzin ja kokeellisen musiikin välissä toimiva Elifantree on perustettu vuonna 2007. Yhtyeen äskettäin Helsingin Tiivistämöllä yhdessä Malmitalon kanssa järjestetty striimikeikka on katsottavissa ilmaiseksi Helsinki-kanavalla.

Elifantree. Kuva: Janne Räikkönen

Lisää luettavaa